Sommerbiksemad med pocherede æg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

45 min

Biksemad i sommerklæder. Skøn biksemad med grillede grøntsager og pocherede æg - og de pocherede æg er på den nemme måde.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Porcherede æg - på den nemme måde

  • 1 tsk rapsolie
  • 4 æg

Biksemad

  • 10 g smør
  • 750 g afkølede, kogte nye kartofler i halve
  • 2 små pillede fed hvidløg
  • 3 friske rosmarinkviste
  • 1 tsk groft salt
  • 4 rødløg i tykke skiver (ca. 300 g)
  • 4 røde og gule peberfrugter i brede strimler (ca. 600 g)
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Pocherede æg

Læg et stykke husholdningsfilm ned i 4 små glas, så filmen danner en skål nede i glassene. Smør husholdningsfilmen med lidt olie. Slå et æg ud i hvert glas, saml filmen omkring æggene og luk æggepakkerne godt til ved at sno husholdningsfilmen rundt. Læg æggene i køleskabet, til du skal pochere.

Biksemad

Lad smørret smelte i en sauterpande, ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kartoflerne sammen med hele fed hvidløg og rosmarin i ca. 3 min. - vend i kartoflerne af og til. Tilsæt salt. Lad en grillpande eller havegrill blive godt varm. Grill rødløg og peberfrugter i ca. 3 min - vend af og til.

Vend kartofler og de grillede grøntsager sammen med oliven, salatost, radiser og grønne asparges i et stort fad. Drys med salt og peber og hold biksemaden varm.

Pocherede æg, fortsat

Bring imens rigeligt vand i kog i en gryde. Kog æggepakkerne i ca. 5 min. Tag pakkerne op af vandet, lad dem dryppe af og fjern filmen efter ca. 1 min.

Drys biksemaden med persille, skær de pocherede æg halvt igennem og anret dem på grøntsagerne. Server med brød til.

Tip

Rester af både grillede, ovnbagte og stegte grøntsager er gode til biksemad.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,7 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag