Spaghetti carbonara og salat

Spaghetti carbonara og salat

20 min
Nem og hurtig spaghetti carbonara med sprød salat.
https://www.arla.dk/opskrifter/spaghetti-carbonara-og-salat/

Sådan gør du

Salat
  • Vend agurk, tomater, gulerødder, løg og salat sammen i en skål.
  • Stil det tildækket indtil servering.
Spaghetti carbonara
  • Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød.
  • Skær imens bacon i mindre stykker. Læg dem i en kold pande og steg dem - først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde.
  • Tilsæt løg og lad det stege i yderligere ca. 1 min. Tilsæt saucen og bring den i kog under omrøring.
  • Kog det ved jævn varme, stadig under omrøring i ca. 1 min. Hæld spaghettien i et dørslag - gem evt. lidt af pastavandet.
  • Lad spaghettien dryppe godt af og kom det tilbage i gryden sammen med sauce og friskkværnet peber.
  • Vend godt rundt og smag til. Tilsæt evt. lidt kogevand hvis konsistensen er for fast.
  • Server straks sammen med salat.
Energiindhold for hele retten:

10692 kJ / 2555 kcal

Næringsindhold pr. 100g

453 kJ / 108 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 14,7 % 3,9 g
Kulhydrat: 57,3 % 15,3 g
Fedt: 28 % 3,4 g
Mere inspiration

Spaghetti carbonara findes i mange udgaver - her er endnu en....

Spaghetti Carbonara
45 min
Spaghetti Carbonara
(519)
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Salat
1 Agurk i tern (ca. 300 g)
200 g Cherrytomater i halve
1 Gulerod i strimler (ca. 75 g)
1 Rødløg i skiver (ca. 75 g)
50 g Skyllet grøn salat
Spaghetti carbonara
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
400 g Tørret spaghetti
8 skiver Bacon (ca. 125 g)
2 Grofthakkede løg (ca. 200 g)
4 dl Ostesauce
Friskkværnet peber