Spaghetti med kødsauce - med mindre kød

45 min Hovedret

Spaghetti med kødsauce - en klassiker som ligger rigtig højt på livretslisten. Her i en version, der er lidt mere klimavenlig - med mindre kød og flere grøntsager. Du kan naturligvis tilberede en ren grøntsagssauce, men her er der lige tilpas med kød i, så det både smager og føles som kødsauce.

Spaghetti med kødsauce - med mindre kød
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9706 kJ / 2320 kcal

Energifordeling:
Fiber: 25,9 g
Protein: 22,6 %
Kulhydrat: 58,8 %
Fedt: 18,6 %
Klimatip

I stedet for at bruge oksekød i saucen, kan du bruge sojagranulat. Det fungerer godt i en "kødsauce", som så bliver helt uden kød. Du kan skifte den hvide spaghetti ud med fuldkornsspaghetti. Fuldkornsversionen mætter lidt mere, så du behøver kun at servere 300 g. Så får I både lidt mere af det sunde fuldkorn og bruger lidt færre ressourcer.

Tip

Hvis du synes saucen er for tør, kan du vende lidt ekstra vand i.

Frysetip

Kødsaucen kan fryses.

Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser