Spaghetti med ostetomatsauce og ristede svampe
30 min

Spaghetti med ostetomatsauce og ristede svampe

Svampe og pasta klæder hinanden godt. Og bundet sammen af den cremede ostesauce bliver det ekstra godt.
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Spaghetti med ostetomatsauce og ristede svampe

Svampe og pasta klæder hinanden godt. Og bundet sammen af den cremede ostesauce bliver det ekstra godt.

Antal portioner

Ristede svampe

  • 25 g smør
  • 225 g champignoner i halve eller kvarte
  • 100 g østershatte i strimler
  • 1 dl kapers uden lage
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • friskkværnet peber
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g tørret spaghetti, fx fuldkorn

Pynt

  • fintklippet purløg

Fremgangsmåde:

Ristede svampe

Lad smørret blive gyldent i en pande. Rist champignonerne i ca. 5 min. Tilsæt østershatte, kapers, citronskal og peber og steg i ca. 1 min. Smag til.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Tag 1½ dl pastavand fra og lad spaghettien dryppe af i et dørslag.

Kom pastasauce, de 1½ dl pastavand, citronsaft og tomater i den tykbundede gryde og bring blandingen i kog under omrøring. Lad saucen koge ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 2 min. Vend den afdryppede spaghetti i saucen og varm det godt igennem.

Ved serveringen

Kom spaghetti og ostetomatsaucen i en varm skål. Fordel de ristede svampe på toppen, pynt med purløg og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,6 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 26 %
Print