Spaghetti med ostetomatsauce og ristede svampe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(18 vurderinger)

30 min

Svampe og pasta klæder hinanden godt. Og bundet sammen af den cremede ostesauce bliver det ekstra godt.

Ingredienser

Antal portioner

Ristede svampe

  • 25 g smør
  • 225 g champignoner i halve eller kvarte
  • 100 g østershatte i strimler
  • 1 dl kapers uden lage
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • friskkværnet peber
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g tørret spaghetti, fx fuldkorn

Pynt

  • fintklippet purløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Ristede svampe

Lad smørret blive gyldent i en pande. Rist champignonerne i ca. 5 min. Tilsæt østershatte, kapers, citronskal og peber og steg i ca. 1 min. Smag til.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Tag 1½ dl pastavand fra og lad spaghettien dryppe af i et dørslag.

Kom pastasauce, de 1½ dl pastavand, citronsaft og tomater i den tykbundede gryde og bring blandingen i kog under omrøring. Lad saucen koge ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 2 min. Vend den afdryppede spaghetti i saucen og varm det godt igennem.

Ved serveringen

Kom spaghetti og ostetomatsaucen i en varm skål. Fordel de ristede svampe på toppen, pynt med purløg og server straks.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,6 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 26 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: