Spaghetti med spinat og ristede mandler
30 min

Spaghetti med spinat og ristede mandler

Dejlig blød og cremet pasta ret uden kød. Meget nemt og hurtigt.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Spaghetti med spinat og ristede mandler

Dejlig blød og cremet pasta ret uden kød. Meget nemt og hurtigt.

Antal portioner
  • 75 g mandler
  • 3 liter vand
  • 4 tsk groft salt
  • 400 g tørret fuldkornsspaghetti

Fremgangsmåde:

Kom mandlerne i en tør sauterpande og rist dem ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 5 min. Hak mandlerne groft.

Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Tag 2 dl kogevand fra. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag og kom den derefter tilbage i gryden.

Kom imens spinaten i en sigte, pres væden af og hak spinaten meget groft. Lad smørret smelte i sauterpanden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i ca. 2 min. Tilsæt spinat, fløde, de 2 dl kogevand, salt og peber. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min.

Vend spinatsauce i spaghettien og smag til. Hæld retten i en stor varm skål. Drys med mandler og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 58,2 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 25 %
Print