Spaghetti med tomatsauce og ristede græskarkerner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(18 vurderinger)

30 min

Spaghetti med tomatsauce. En dejlig klassiker, som her har fået et lille tvist med savojkål chiliost og ristede græskarkerner.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Tomatsauce

  • 2 tsk olivenolie
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
  • 1 stort hakket fed hvidløg
  • 1 dl vand
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 1½ spsk koncentreret tomatpuré
  • ¾ tsk sukker
  • 1 tsk groft salt

Ristede græskarkerner

  • 1 tsk olivenolie
  • 5 spsk græskarkerner
  • 1 tsk flagesalt
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 300 g tørret fuldkornsspaghetti
  • 250 g fintstrimlet savojkål

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Tomatsauce

Lad olien blive varm i en gryde. Svits løg og hvidløg ved jævn varme i ca. 2 min. Tilsæt vand, hakkede tomater, tomatpuré, sukker og salt. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Blend tomatsaucen og smag til.

Ristede græskarkerner

Lad olien blive varm i en pande. Rist græskarkernerne ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Hæld græskarkernerne ud på et stykke køkkenrulle og vend dem med salt.

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien 10-11 min. til den er mør uden at være blød. Tag spaghettien op af kogevandet og lad den dryppe af i et dørslag. Kom savojkålen i kogevandet i gryden, bring i kog og hæld vandet fra.

Vend spaghetti, den blendede tomatsauce og revet ost godt sammen. Læg det lagvis i en stor skål med savojkål. Drys med de salte græskarkerner og server straks.

Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,1 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag