Spaghetti med tomatsauce og ristede græskarkerner
30 min

Spaghetti med tomatsauce og ristede græskarkerner

Spaghetti med tomatsauce. En dejlig klassiker, som her har fået et lille tvist med savojkål chiliost og ristede græskarkerner.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Spaghetti med tomatsauce og ristede græskarkerner

Spaghetti med tomatsauce. En dejlig klassiker, som her har fået et lille tvist med savojkål chiliost og ristede græskarkerner.

Antal portioner

Tomatsauce

  • 2 tsk olivenolie
  • 2 grofthakkede zittauerløg
  • 1 stort hakket fed hvidløg
  • 1 dl vand
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1½ spsk koncentreret tomatpuré
  • ¾ tsk sukker
  • 1 tsk groft salt

Ristede græskarkerner

  • 1 tsk olivenolie
  • 50 g græskarkerner
  • 1 tsk havsalt, fx læsø sydesalat
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 300 g tørret fuldkornspasta, fx spaghetti
  • 250 g fintstrimlet savojkål

Fremgangsmåde:

Tomatsauce

Lad olien blive varm i en gryde. Svits løg og hvidløg ved jævn varme i ca. 2 min. Tilsæt vand, hakkede tomater, tomatpuré, sukker og salt. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Blend tomatsaucen og smag til.

Ristede græskarkerner

Lad olien blive varm i en pande. Rist græskarkernerne ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Kom græskarkernerne på et stykke køkkenrulle og vend dem med salt.

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien 10-11 min. til den er mør uden at være blød. Tag spaghettien op af kogevandet og lad den dryppe af i et dørslag. Kom savojkålen i kogevandet i gryden, bring i kog og hæld vandet fra.

Vend spaghetti, den blendede tomatsauce og revet ost godt sammen. Læg det lagvis i en stor skål med savojkål. Drys med de salte græskarkerner og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,1 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 29 %
Print