Speltotto og lun savojkålssalat
45 min

Speltotto og lun savojkålssalat

Vi kender risottoen. Speltottoen er lidt i samme dur, men lidt grovere, da der er brugt perlespelt, som er let polerede kerner. Speltottoen får sin dejlige smag fra bl.a. knoldselleri og mozzarella.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Speltotto og lun savojkålssalat

Vi kender risottoen. Speltottoen er lidt i samme dur, men lidt grovere, da der er brugt perlespelt, som er let polerede kerner. Speltottoen får sin dejlige smag fra bl.a. knoldselleri og mozzarella.

Antal portioner
  • 300 g bacon - et stykke, evt. lufttørret
  • 25 g smør
  • 240 g perlespelt (ca. 3 dl)
  • ½ knoldselleri i små tern (ca. 200 g)
  • 4 persillerødder i små tern (ca. 200 g)
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk groft salt
  • 100 g Karolines Køkken® Mozzarella 15%

Savojkålssalat

  • 25 g smør
  • 300 g fintstrimlet savojkål
  • 1 pære i tynde både (ca. 100 g)
  • 100 g blå vindruer i halve
  • ¾ tsk groft salt

Pynt

  • fintstrimlet savojkål

Fremgangsmåde:

Fjern sværen og skær baconen i tern. Kom baconternene i en kold pande og steg dem ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og steg til baconen er gylden og sprød. Lad baconternene dryppe af på køkkenrulle.

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits speltperler, selleri og persillerod i ca. 1 min. Tilsæt bouillon og salt og kog speltottoen ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Vend ost og den stegte bacon i - lige inden serveringen.

Savojkålssalat

Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits savojkålen i ca. 1 min. Tilsæt pære, vindruer og salt og svits i yderligere ca. 1 min. Vend godt rundt i salaten, smag til og kom den i et fad. Server den lune savojkålssalat sammen med speltottoen.

Tip

Du kan evt. smage speltottoen til med lidt blåskimmelost.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 58,4 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 28 %
Print