Speltpandekager - Opskrifter - Arla

Speltpandekager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

45 min

Små lækre pandekager, fx til madpakken. Med hytteost og pålæg på bliver man dejlig mæt.

Ingredienser

Antal portioner

Speltpandekager 12 stk.

  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 60 g speltflager (ca. 1 dl)
  • 100 g sigtet speltmel (ca. 1¾ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • ¾ tsk groft salt
  • 15 g smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Speltpandekager

Del ægget og pisk æggeblommen sammen med mælken. Bland speltflager, speltmel, bagepulver og salt og rør det i mælkeblandingen. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen. Lad lidt af fedtstoffet blive gyldent i en pande (ca. 21 cm i diameter). Læg - 4 steder i panden - et par spsk dej og bag de små tykke pandekager ved jævn varme, ca. 5 min. - vend af og til. Bag resten af pandekagerne. Lad pandekagerne køle af.

Pak 3 pandekager til hver madpakke. Kom hytteosten i 2 bokse med tætsluttende låg. Skær skinken i strimler og torskerognen i små bidder. Lav små pakker af rosiner, skinke, torskerogn og karse - så man selv kan komme pålægget på pandekagerne. Saml pandekager, hytteost, pålæg og appelsinbåde i fryseposer sammen med en serviet og gaffel til hver.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,8 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 24 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: