

Speltpandekager
45 min
Små lækre pandekager, fx til madpakken. Med hytteost og pålæg på bliver man dejlig mæt.
Ingredienser
Antal portioner
Speltpandekager 12 stk.
- 1 æg
- 2 dl mælk
- 60 g speltflager (ca. 1 dl)
- 100 g sigtet speltmel (ca. 1¾ dl)
- 1 tsk bagepulver
- ¾ tsk groft salt
- 15 g smør
-
150 g Karolines Køkken® Hytteost 4%
- 2 skiver røget skinke
- 50 g torskerogn, evt. fra dåse
- 2 spsk rosiner
- 2 spsk fintklippet karse
- 2 appelsiner - i både
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Speltpandekager
Del ægget og pisk æggeblommen sammen med mælken. Bland speltflager, speltmel, bagepulver og salt og rør det i mælkeblandingen. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen. Lad lidt af fedtstoffet blive gyldent i en pande (ca. 21 cm i diameter). Læg - 4 steder i panden - et par spsk dej og bag de små tykke pandekager ved jævn varme, ca. 5 min. - vend af og til. Bag resten af pandekagerne. Lad pandekagerne køle af.
Pak 3 pandekager til hver madpakke. Kom hytteosten i 2 bokse med tætsluttende låg. Skær skinken i strimler og torskerognen i små bidder. Lav små pakker af rosiner, skinke, torskerogn og karse - så man selv kan komme pålægget på pandekagerne. Saml pandekager, hytteost, pålæg og appelsinbåde i fryseposer sammen med en serviet og gaffel til hver.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 3450 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 6,8 g
- Protein: 27 %
- Kulhydrat: 49 %
- Fedt: 24 %