Speltpandekager
45 min

Speltpandekager

Små lækre pandekager, fx til madpakken. Med hytteost og pålæg på bliver man dejlig mæt.
Fryseegnet
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Speltpandekager

Små lækre pandekager, fx til madpakken. Med hytteost og pålæg på bliver man dejlig mæt.

Antal portioner

Speltpandekager 12 stk.

  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 60 g speltflager (ca. 1 dl)
  • 100 g sigtet speltmel (ca. 1¾ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • ¾ tsk groft salt
  • 15 g smør

Fremgangsmåde:

Speltpandekager

Del ægget og pisk æggeblommen sammen med mælken. Bland speltflager, speltmel, bagepulver og salt og rør det i mælkeblandingen. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen. Lad lidt af fedtstoffet blive gyldent i en pande (ca. 21 cm i diameter). Læg - 4 steder i panden - et par spsk dej og bag de små tykke pandekager ved jævn varme, ca. 5 min. - vend af og til. Bag resten af pandekagerne. Lad pandekagerne køle af.

Pak 3 pandekager til hver madpakke. Kom hytteosten i 2 bokse med tætsluttende låg. Skær skinken i strimler og torskerognen i små bidder. Lav små pakker af rosiner, skinke, torskerogn og karse - så man selv kan komme pålægget på pandekagerne. Saml pandekager, hytteost, pålæg og appelsinbåde i plastikposer sammen med en serviet og gaffel til hver.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,8 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 24 %
Print