Speltvafler
45 min

Speltvafler

Speltvaflerne kan bruges til både salt og sødt tilbehør. Nyd dem som et helt måltid eller dessert.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Speltvafler

Speltvaflerne kan bruges til både salt og sødt tilbehør. Nyd dem som et helt måltid eller dessert.

Antal portioner

Avocadocreme

  • 100 g smør
  • 225 g sigtet speltmel (ca. 4 dl)
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 4½ dl mælk
  • 2 æg

Pynt

  • rucolasalat
  • cherrytomater

Tilbehør

  • både af citroner

Fremgangsmåde:

Avocadocreme

Del avocadoerne, fjern stenene og tag kødet ud. Mos kødet og bland det sammen med yoghurt, hvidløg og salt. Stil avocadocremen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.

Lad smørret smelte og lad det køle let af. Bland mel, salt og bagepulver sammen. Pisk mælken i melblandingen skiftevis sammen med æg og smør til en jævn dej.

Lad vaffeljernet blive godt varmt og pensl pladerne med lidt smør første gang. Kom lidt dej i vaffeljernet (ca. ¾ dl) og bag vaflen i ca. 2 min. - eller til den er gylden. Bag resten af vaflerne.

Server straks sammen med avocadocreme og citron.

Tips

Du kan også lave en abrikoscreme. Blend 1 dl tørrede abrikoser sammen med ½ spsk sukker og 250 g kvark. Server det til vaflerne og drys med blandede hakkede nødder.

Vaflerne er også gode sammen med skaldyr, fx rejer eller jomfruhummerhaler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,3 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 53 %
Print

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Serveret med avocadocreme vil vaflerne bedst ledsages af en hvidvin på chardonnay-druen, gerne fra Europa. Fx en bourgogne blanc Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til græskar