Spicy lammekølle og salat med grønne bønner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Spicy lammekølle og salat med grønne bønner, er dejlig ret med masser af smag. Glæd dig til at nyde det krydrede lammekød med chili, citron og koriander.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 røde chilipebre
  • 2 skalotteløg (ca. 50 g)
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 2 bundter friske koriander
  • 1 udbenet lammekølle (ca. 2 kg)

Salat af grønne bønner

  • 1 kg blommetomater
  • 1 kg grønne bønner
  • 2 skalotteløg (ca. 50 g)
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens chilipeberne, under rindende vand, med en spids kniv. Snit dem fint. Pil og hak løgene fint. Vask og skær citronen i små tern, med skal. Hak korianderne groft. Bland det hele og fyld det i den udbenede lammekølle og snør den. Brun lammekøllen i en pande på alle sider. Stil den på en rist over en bradepande og steg den midt i ovnen. Mål centrumstemperaturen, den skal være ca. 70°. Lad stegen hvile tildækket i ca. ½ time.

Salat af grønne bønner

Skær tomaterne i kvarte. Nip bønnerne og vask dem. Skær løgene i halve ringe. Lad smørret bliver gyldent i en sauterpande. Steg løgene i ca. 1 min - de må ikke brune. Tilsæt bønnerne og steg dem i ca. 5 min. Tilsæt tomaterne og steg dem ved svag varme i ca. 5 min. Drys med salt og peber. Smag til.

Stegetid

Ca. 2½ time ved 150° - traditionel ovn.

Tip

Er panden lidt for lille kan du lave salat af grønne bønner af to omgange, fx til 1. og 2. servering.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,3 g
  • Protein: 52 %
  • Kulhydrat: 12 %
  • Fedt: 36 %

Print

Kilde:

Vin match

Camenere Maipo Valley, Chile

Når det gælder rødvin og koriander, vil druernen carmenere eller cabernet sauvignon fungere bedst. Chili kræver sødme, og det får man i en oversøisk vin. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til lam

Andre gode forslag