Spicy lammekølle og salat med grønne bønner
60+ min

Spicy lammekølle og salat med grønne bønner

Spicy lammekølle og salat med grønne bønner, er dejlig ret med masser af smag. Glæd dig til at nyde det krydrede lammekød med chili, citron og koriander.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Spicy lammekølle og salat med grønne bønner

Spicy lammekølle og salat med grønne bønner, er dejlig ret med masser af smag. Glæd dig til at nyde det krydrede lammekød med chili, citron og koriander.

Antal portioner
  • 4 røde chilipebre
  • 2 skalotteløg (ca. 50 g)
  • 1 økologisk citron
  • 2 bundter friske koriander
  • 1 udbenet lammekølle (ca. 2 kg)

Salat af grønne bønner

  • 1 kg blommetomater
  • 1 kg grønne bønner
  • 2 skalotteløg (ca. 50 g)
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rens chilipeberne, under rindende vand, med en spids kniv. Snit dem fint. Pil og hak løgene fint. Vask og skær citronen i små tern, med skal. Hak korianderne groft. Bland det hele og fyld det i den udbenede lammekølle og snør den. Brun lammekøllen i en pande på alle sider. Stil den på en rist over en bradepande og steg den midt i ovnen. Mål centrumstemperaturen, den skal være ca. 70°. Lad stegen hvile tildækket i ca. ½ time.

Salat af grønne bønner

Skær tomaterne i kvarte. Nip bønnerne og vask dem. Skær løgene i halve ringe. Lad smørret bliver gyldent i en sauterpande. Steg løgene i ca. 1 min - de må ikke brune. Tilsæt bønnerne og steg dem i ca. 5 min. Tilsæt tomaterne og steg dem ved svag varme i ca. 5 min. Drys med salt og peber. Smag til.

Stegetid

Ca. 2½ time ved 150° - traditionel ovn.

Tip

Er panden lidt for lille kan du lave salat af grønne bønner af to omgange, fx til 1. og 2. servering.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 14040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,3 g
  • Protein: 52 %
  • Kulhydrat: 12 %
  • Fedt: 36 %
Print

Vin match

Camenere Maipo Valley, Chile

Når det gælder rødvin og koriander, vil druernen carmenere eller cabernet sauvignon fungere bedst. Chili kræver sødme, og det får man i en oversøisk vin. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til lam