Spicy lammeragout med kølende myntelassi
60+ min

Spicy lammeragout med kølende myntelassi

Krydret indisk ret med tilbehør af sprøde papadums og kold indisk yoghurtdrik.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Spicy lammeragout med kølende myntelassi

Krydret indisk ret med tilbehør af sprøde papadums og kold indisk yoghurtdrik.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 500 g afpudset lammekød i tern, fx lammekølle
  • 4 zittauerløg i både
  • 2 store grofthakkede fed hvidløg
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk hele nelliker
  • 3 dl vand
  • 1 dl Arla Cultura® Balance Naturel
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • ¼ tsk cayennepeber

Myntelassi

Pynt

  • friske mynteblade

Tilbehør

  • 1 mangofrugt i tern
  • 240 g basmatiris
  • 6 spiseklare papadums

Fremgangsmåde:

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet i ca. 3 min. Tag kødet op og smelt resten af smørret. Svits løg, hvidløg, ingefær og nelliker, under omrøring, i ca. 1 min. Kom kødet tilbage i gryden sammen med vand, det syrnede produkt, laurbærblade, gurkemeje, sukker, salt og cayennepeber. Kog ragouten ved svag varme og under låg i ca. 45 min. eller til kødet er godt mørt. Smag til - ragouten må gerne være stærk.

Myntelassi

Blend mynteblade og vand til bladene er fint hakkede. Tilsæt det syrnede produkt og salt. Blend et kort øjeblik og smag myntelassien til.

Kom lammeragouten i portionsskåle og server den sammen med mango, ris og papadums - spis evt. med ske og gaffel. Drik den kølende myntelassi til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,5 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 25 %
Print

Vin match

Syrah Mendoza, Argentina

Rødvin på syrah-druen har ofte en aroma af mynte, og vil passe rigtig godt til denne ret. Prøv en god version fra Chile eller Argentina Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til lam