Spicy lammeragout med kølende myntelassi

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Krydret indisk ret med tilbehør af sprøde papadums og kold indisk yoghurtdrik.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 500 g afpudset lammekød i tern, fx lammekølle
  • 4 zittauerløg i både
  • 2 store grofthakkede fed hvidløg
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk hele nelliker
  • 3 dl vand
  • 1 dl Arla Cultura® Naturel Naturel
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • ¼ tsk cayennepeber

Myntelassi

Pynt

  • friske mynteblade

Tilbehør

  • 1 mangofrugt i tern
  • 240 g basmatiris
  • 6 spiseklare papadums

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet i ca. 3 min. Tag kødet op og smelt resten af smørret. Svits løg, hvidløg, ingefær og nelliker, under omrøring, i ca. 1 min. Kom kødet tilbage i gryden sammen med vand, det syrnede produkt, laurbærblade, gurkemeje, sukker, salt og cayennepeber. Kog ragouten ved svag varme og under låg i ca. 45 min. eller til kødet er godt mørt. Smag til - ragouten må gerne være stærk.

Myntelassi

Blend mynteblade og vand til bladene er fint hakkede. Tilsæt det syrnede produkt og salt. Blend et kort øjeblik og smag myntelassien til.

Kom lammeragouten i portionsskåle og server den sammen med mango, ris og papadums - spis evt. med ske og gaffel. Drik den kølende myntelassi til.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,3 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Syrah Mendoza, Argentina

Rødvin på syrah-druen har ofte en aroma af mynte, og vil passe rigtig godt til denne ret. Prøv en god version fra Chile eller Argentina Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til lam