

Spicy lammeragout med kølende myntelassi
60+ min
Krydret indisk ret med tilbehør af sprøde papadums og kold indisk yoghurtdrik.
Ingredienser
Antal portioner
- 25 g smør
- 500 g afpudset lammekød i tern, fx lammekølle
- 4 zittauerløg i både
- 2 store grofthakkede fed hvidløg
- 2 spsk fintrevet frisk ingefær
- 1 spsk hele nelliker
- 3 dl vand
-
1 dl Arla Cultura® Naturel
- 3 laurbærblade
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk sukker
- 1 tsk groft salt
- ¼ tsk cayennepeber
Myntelassi
- 1 dl friske mynteblade
- 1 dl iskoldt vand
-
4 dl Arla Cultura® Naturel
- ¼ tsk groft salt
Pynt
- friske mynteblade
Tilbehør
- 1 mangofrugt i tern
- 240 g basmatiris
- 6 spiseklare papadums
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet i ca. 3 min. Tag kødet op og smelt resten af smørret. Svits løg, hvidløg, ingefær og nelliker, under omrøring, i ca. 1 min. Kom kødet tilbage i gryden sammen med vand, det syrnede produkt, laurbærblade, gurkemeje, sukker, salt og cayennepeber. Kog ragouten ved svag varme og under låg i ca. 45 min. eller til kødet er godt mørt. Smag til - ragouten må gerne være stærk.
Myntelassi
Blend mynteblade og vand til bladene er fint hakkede. Tilsæt det syrnede produkt og salt. Blend et kort øjeblik og smag myntelassien til.
Kom lammeragouten i portionsskåle og server den sammen med mango, ris og papadums - spis evt. med ske og gaffel. Drik den kølende myntelassi til.
Hvordan koger man ris
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 11280 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 36,3 g
- Protein: 25 %
- Kulhydrat: 48 %
- Fedt: 27 %
Vin match
Syrah Mendoza, Argentina
Rødvin på syrah-druen har ofte en aroma af mynte, og vil passe rigtig godt til denne ret. Prøv en god version fra Chile eller Argentina Kilde: Martin Nordkvist
Læs om vin til lam