Spinatsalat med røget mørbrad og hvidskimmelost
45 min

Spinatsalat med røget mørbrad og hvidskimmelost

Skøn spinatsalat med bagte kartofler, skimmelost, ferskner, røget mørbrad og sennepsdressing. Server med brød.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Spinatsalat med røget mørbrad og hvidskimmelost

Skøn spinatsalat med bagte kartofler, skimmelost, ferskner, røget mørbrad og sennepsdressing. Server med brød.

Antal portioner
  • 400 g små kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g spæde spinatblade
  • 200 g røget mørbrad eller culotte
  • 2 ferskner eller nectariner
  • 200 g Høng® Råhvid 39%

Dressing

  • 1 tsk sød fransk sennep
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk rødvinseddike
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • lidt vand

Tilbehør

  • 240 g brød

Fremgangsmåde:

Skrub kartoflerne grundigt, vend dem med olivenolie og salt, læg dem i et ildfast fad og bag dem midt i ovnen - til de er gyldne og møre. Lad dem køle lidt af. Skyl og tør spinatbladene grundigt og læg dem på et stort fad. Skær den røgede mørbrad, ferskner og osten i tynde skiver. Anret det hele på spinatbladene og læg de lune kartofler ved.

Dressing

Pisk sennep med salt, peber og eddike, hvidløg, og tilsæt olien gradvist, til den danner en jævn dressing. Pisk lidt vand i, til dressingen har den ønskede konsistens. Hæld den over salaten og server den med godt brød.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 52 %
Print

Vin match

Pinot noir, chardonnay, pinot meunier Champagne, Frankrig

En halvtør mousserende vin vil fungere super godt til denne lækre salat, fx en chapagne med betegnelsen "sec" eller "demi-sec" Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til græskar