Sprød butterdej med dildcreme og rejer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(88 vurderinger)

45 min

En smuk og lækker forret, som er nem at lave.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 plader frossen butterdej

Dildcreme

Fyld

  • 300 g optøede frosne rejer
  • 2 tomater
  • 25 g skyllede blandede babysalatblade

Pensling

  • 1 sammenpisket æggeblomme

Pynt

  • dildkviste

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg butterdejen til optøning på køkkenbordet i ca. 15 min.

Dildcreme

Skær en tynd skive ost fra til pynt. Pisk resten af osten blød med en håndmixer. Tilsæt fraiche og pisk resten af ingredienserne i. Stil ostecremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Del butterdejspladerne på midten. Skær halvt igennem hver butterdejsfirkant fra hjørne til hjørne, så der bliver et kryds i midten. Pensl butterdejsstykkerne med æggeblomme. Læg butterdejsstykkerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

Fyld

Pres forsigtigt vandet ud af rejerne og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skær tomaterne i både og fjern kerner og stilk med en kniv. Skær tomatkødet i tynde strimler.

Ved serveringen

Flæk butterdejsstykkerne. Læg de 4 bunde på portionstallerkener og anret herpå ostecreme, salat, rejer og tomatstrimler. Læg lågene på og pynt med dildkviste og lidt ost.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,4 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 52 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Chablis, Frankrig

Til disse rejerpakker vil en tør, mineralsk hvidvin på chardonnay-druen fungere bedst. En klassisk chablis vil være et godt valg, men en bourgogne blanc vil også fungere Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummersuppe