Sprød kylling med rodfrugter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Appelsinen giver dejlig sødme og syre til den sprødstegte kylling og de ovnbagte grøntsager.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kylling
  • 1 spsk smeltet smør
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 persillerødder i grove stykker
  • 3 rødbeder i grove stykker
  • 4 rødløg i kvarte
  • 100 g rosiner, fx store salatrosiner
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 skrællet appelsin i små stykker

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Klip gump, rygsøjlen og vingespidserne af kyllingen. Del den i 6-8 stykker. Rens kyllingen for eventuelle rester af blod. Læg kyllingestykkerne på en rist og pensl skindet med ca. 1½ tsk af fedtstoffet. Drys med salt og peber.

Fordel, i et ovnfast fad (ca. 25 x 25 cm), grøntsager, rosiner, appelsinskal og -saft. Drys med salt og peber og dryp resten af fedtstoffet over. Stil fadet på en bageplade og læg risten med kyllingestykker over grøntsagerne, så kyllingen drypper ned i fadet. Bag kylling og grøntsager midt i ovnen.

Ved serveringen

Anret kyllingen på et fad og fordel appelsinstykkerne mellem de varme grøntsager. Server straks med brød til.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 225°.

Sådan parterer du kylling

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,9 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 34 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: