Sprøde pandekageskåle med is og friske jordbær

Bedømmelse

(32 vurderinger)

1 timer

Superfin og dekorativ isdessert. Jordbærrene kan, uden for sæsonen, skiftes ud med anden frisk frugt.

Ingredienser

Antal portioner
  • 800 ml Arla® Øko flødeis, Vanilje (ca. 445 g)

Jordbærpuré

  • 250 g rensede jordbær
  • 3 spsk rørsukker
  • 1 spsk vand

Pandekageskåle

  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • ¾ spsk rørsukker
  • ½ tsk groft salt
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 50 g smør - smeltet
  • 250 g jordbær i kvarte
  • 2 spsk sirup, fx rørsukkersirup eller ahornsirup

Sådan gør du

Sådan gør du

Stil isen i køleskabet i ca. ½ time.

Jordbærpuré

Kom jordbær, sukker og vand i en lille gryde og kog bærrene ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Blend puréen og lad den køle af i køleskabet.

Pandekageskåle

Bland mel, sukker og salt. Pisk mælken i lidt efter lidt. Pisk æg og smør i. Hæld ca. ½ dl dej i en lille, varm pande (ca. 14 cm i diameter). Bag pandekagen ved jævn varme til den er gylden. Vend den og bag den færdig (ca. 2 min. i alt). Bag resten af pandekagerne - i alt 8 stk. Fold pandekagerne ned i fx i en lille skål eller kaffekop og stil dem på en bageplade. Bag pandekagerne sprøde i ovnen. Lad dem køle lidt af.

Tag isen ud af køleskabet og pisk den blød til softicekonsistens. Kom den i en sprøjtepose med stjernetylle. Fyld softice i pandekageskålene og fordel jordbærpuré, friske jordbær og sirup på isen. Server straks.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,7 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 46 %

Print

Kilde: