Sprøde trekanter med ost, marcipan og ribskompot
45 min

Sprøde trekanter med ost, marcipan og ribskompot

Spændende ostedessert med smag fra det sure og det søde.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprøde trekanter med ost, marcipan og ribskompot

Spændende ostedessert med smag fra det sure og det søde.

Antal portioner

Ribskompot

  • 225 g ribs
  • 3 spsk sukker
  • ½ dl vand
  • ¼ vaniljestang

Sprøde trekanter - 9 stk.

  • 6 plader optøet, frossen filodej
  • 50 g smør - smeltet
  • 150 g Castello® økologisk brie - i 9 stykker
  • 100 g ren, rå marcipan - i 9 stykker
  • 1 tsk sesamfrø

Pynt

  • friske pebermyntekviste

Fremgangsmåde:

Ribskompot

Gem 4 ribsklaser til pynt. Fjern stilkene fra resten af ribsene. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom ribs, sukker, vand og vaniljekorn og -stang i en gryde og bring det i kog. Kog frugten ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 min., eller til det begynder at tykne - rør af og til. Smag ribskompotten til og lad den køle af.

Sprøde trekanter

Fold de optøede filodejsplader ud så de ligger i en stak og dæk dem med et fugtigt viskestykke. Læg to ark filodej sammen penslet med 1 spsk smør og skær dem derefter i 3 lige store strimler (ca. 10 x 50 cm). Læg et stykke ost og et stykke marcipan nederst i højre hjørne af en strimmel - men ikke helt ud til kanten. Tag i højre hjørne og fold skråt opad til venstre side af strimlen - nu er det en trekant. Fold denne op og fortsæt til der ikke er mere dej. Læg trekanten med lukningen nedad på en plade med bagepapir. Fortsæt med resten af fyldet og resten af filodejen. Pensl med det sidste smør, drys med sesamfrø og bag trekanterne midt i ovnen.

Ved serveringen

Anret de varme sprøde trekanter på tallerkener sammen med ribskompot og ribsklaser.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,5 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 47 %
Print

Vin match

Chardonnay, pinot noir, pinot meunier Champagne, Frankrig

Til denne spændende dessert vil en sødlig champagne fuldende billedet! Det kan også være en crémant de bourgogne, vigtigst er at det er en "demi sec" Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost