Sprøde vafler med sauternesirup

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Sauternesirup er lavet på sød dessertvin. Her serveret til blåskimmelost og nøddevafler. Mums!

Ingredienser

Antal portioner

Sauternesirup

  • 2 dl sauterne (sød dessertvin)
  • 3 spsk sukker
  • ½ vaniljestang - og kornene heraf

Sprøde vafler

  • ¼ tsk kommen
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 dl hvedemel
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 25 g finthakkede blandede nødder, fx paranøddekerner, mandler, hasselnødder og valnødder
  • 50 g smør - smeltet
  • 1 æggehvide
  • 125 g gorgonzola

Pynt

  • frisk basilikumblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Sauternesirup

Kom sauterne, sukker og vanilje i en gryde. Kog blandingen ved kraftig varme til der er ca. ½ dl sirup og lad den køle af.

Sprøde vafler

Knus imens kommenfrøene - evt. i en morter. Rør kærnemælk og mel godt sammen. Tilsæt æggeblomme, sukker, salt, knust kommen, nødder og smør. Lad dejen hvile tildækket i ca. 15 min. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen. Varm vaffeljernet godt igennem. Fordel ca. 1 dl dej i vaffeljernet, pres det godt sammen og bag vaflen i ca. 3 min.

Server straks de gyldne og sprøde vafler med ost og sauternesirup. Pynt med basilikum.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,5 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Sauternes, Frankrig

Generelt er det bedst at servere den samme vin til retten, som bruges i retten, og det gælder også her. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost