Sprøde vafler med sauternesirup
45 min

Sprøde vafler med sauternesirup

Sauternesirup er lavet på sød dessertvin. Her serveret til blåskimmelost og nøddevafler. Mums!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprøde vafler med sauternesirup

Sauternesirup er lavet på sød dessertvin. Her serveret til blåskimmelost og nøddevafler. Mums!

Antal portioner

Sauternesirup

  • 2 dl sauterne (sød dessertvin)
  • 3 spsk sukker
  • ½ vaniljestang - og kornene heraf

Sprøde vafler

  • ¼ tsk kommen
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 dl hvedemel
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 25 g finthakkede blandede nødder, fx paranøddekerner, mandler, hasselnødder og valnødder
  • 50 g smør - smeltet
  • 1 æggehvide
  • 125 g gorgonzola

Pynt

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Sauternesirup

Kom sauterne, sukker og vanilje i en gryde. Kog blandingen ved kraftig varme til der er ca. ½ dl sirup og lad den køle af.

Sprøde vafler

Knus imens kommenfrøene - evt. i en morter. Rør kærnemælk og mel godt sammen. Tilsæt æggeblomme, sukker, salt, knust kommen, nødder og smør. Lad dejen hvile tildækket i ca. 15 min. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen. Varm vaffeljernet godt igennem. Fordel ca. 1 dl dej i vaffeljernet, pres det godt sammen og bag vaflen i ca. 3 min.

Server straks de gyldne og sprøde vafler med ost og sauternesirup. Pynt med basilikum.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,5 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 47 %
Print

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Sauternes, Frankrig

Generelt er det bedst at servere den samme vin til retten, som bruges i retten, og det gælder også her. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost