Sprødstegte ål med råstuvede kartofler og rødbedesylt med blåbær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

Traditionel dansk fiskeanretning.

Ingredienser

Antal portioner

Rødbedesylt med blåbær

  • 600 g små rødbeder i halve, tynde skiver
  • 15 g smør
  • 2 dl æbleeddike
  • 1 dl vand
  • 4 spsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 250 g friske blåbær

Sprødstegte ål

  • 1½ kg friske, flåede ål
  • 150 g rugmel eller hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 1½ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g smør

Råstuvede kartofler med citronskal

  • 1 liter sødmælk
  • 1 kg skrællede kartofler i korte tykke stave
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • hakket frisk kruspersille
  • fintrevet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Rødbedesylt med blåbær

Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rødbedeskiverne i ca. 4 min. Tilsæt eddike, vand, sukker og salt og lad rødbederne koge ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Kom rødbederne i en skål, vend blåbær i og lad blandingen trække tildækket i mindst 3 timer. Vend forsigtigt i blandingen et par gange.

Sprødstegte ål

Skær ålene i mindre stykker (a ca. 6 cm). Kom mel, salt og peber i en stor frysepose. Kom ålestykkerne i posen, luk og vend godt rundt. Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun halvdelen af ålestykkerne på alle sider (ca. 2 min. i alt). Læg dem i en bradepande og brun resten af stykkerne. Steg alle ålestykkerne færdige midt i ovnen.

Råstuvede kartofler med citronskal

Bring 9 dl af mælken i kog i en stor tykbundet gryde - under omrøring. Tilsæt kartoffelstavene og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - rør ofte. Kom resten af mælken og hvedemelet i en melryster og ryst det godt sammen. Hæld jævningen i kartoflerne under forsigtig omrøring og kog stuvningen ved svag varme, stadig under forsigtig omrøring, i ca. 5 min. Tilsæt citronskal, salt og peber og smag til.

Server de stegte ål med rødbedesylt med blåbær og råstuvede kartofler drysset med persille og citronskal.

Tip

Rødbedesylt med blåbær kan tilberedes 2 døgn før serveringen.

Stegetid

Ca. ½ time ved 150° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 26590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 51 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: