Sprødstegte ål med råstuvede kartofler og rødbedesylt med blåbær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

Traditionel dansk fiskeanretning.

Ingredienser

Antal portioner

Rødbedesylt med blåbær

  • 600 g små rødbeder i halve, tynde skiver
  • 15 g smør
  • 2 dl æbleeddike
  • 1 dl vand
  • 4 spsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 250 g friske blåbær

Sprødstegte ål

  • 1½ kg friske, flåede ål
  • 150 g rugmel eller hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 1½ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g smør

Råstuvede kartofler med citronskal

  • 1 liter sødmælk
  • 1 kg skrællede kartofler i korte tykke stave
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • hakket frisk kruspersille
  • fintrevet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Rødbedesylt med blåbær

Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rødbedeskiverne i ca. 4 min. Tilsæt eddike, vand, sukker og salt og lad rødbederne koge ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Kom rødbederne i en skål, vend blåbær i og lad blandingen trække tildækket i mindst 3 timer. Vend forsigtigt i blandingen et par gange.

Sprødstegte ål

Skær ålene i mindre stykker (a ca. 6 cm). Kom mel, salt og peber i en stor frysepose. Kom ålestykkerne i posen, luk og vend godt rundt. Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun halvdelen af ålestykkerne på alle sider (ca. 2 min. i alt). Læg dem i en bradepande og brun resten af stykkerne. Steg alle ålestykkerne færdige midt i ovnen.

Råstuvede kartofler med citronskal

Bring 9 dl af mælken i kog i en stor tykbundet gryde - under omrøring. Tilsæt kartoffelstavene og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - rør ofte. Kom resten af mælken og hvedemelet i en melryster og ryst det godt sammen. Hæld jævningen i kartoflerne under forsigtig omrøring og kog stuvningen ved svag varme, stadig under forsigtig omrøring, i ca. 5 min. Tilsæt citronskal, salt og peber og smag til.

Server de stegte ål med rødbedesylt med blåbær og råstuvede kartofler drysset med persille og citronskal.

Tip

Rødbedesylt med blåbær kan tilberedes 2 døgn før serveringen.

Stegetid

Ca. ½ time ved 150° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 26590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 51 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: