Sprødstegte ål med råstuvede kartofler og rødbedesylt med blåbær
60+ min

Sprødstegte ål med råstuvede kartofler og rødbedesylt med blåbær

Traditionel dansk fiskeanretning.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprødstegte ål med råstuvede kartofler og rødbedesylt med blåbær

Traditionel dansk fiskeanretning.

Antal portioner

Rødbedesylt med blåbær

  • 600 g små rødbeder i halve, tynde skiver
  • 15 g smør
  • 2 dl æbleeddike
  • 1 dl vand
  • 4 spsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 250 g friske blåbær

Sprødstegte ål

  • 1½ kg friske, flåede ål
  • 150 g rugmel eller hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 1½ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g smør

Råstuvede kartofler med citronskal

  • 1 liter sødmælk
  • 1 kg skrællede kartofler i korte tykke stave
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • hakket frisk kruspersille
  • fintrevet citronskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Rødbedesylt med blåbær

Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rødbedeskiverne i ca. 4 min. Tilsæt eddike, vand, sukker og salt og lad rødbederne koge ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Kom rødbederne i en skål, vend blåbær i og lad blandingen trække tildækket i mindst 3 timer. Vend forsigtigt i blandingen et par gange.

Sprødstegte ål

Skær ålene i mindre stykker (a ca. 6 cm). Kom mel, salt og peber i en stor plastikpose egnet til madvarer. Kom ålestykkerne i posen, luk og vend godt rundt. Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun halvdelen af ålestykkerne på alle sider (ca. 2 min. i alt). Læg dem i en bradepande og brun resten af stykkerne. Steg alle ålestykkerne færdige midt i ovnen.

Råstuvede kartofler med citronskal

Bring 9 dl af mælken i kog i en stor tykbundet gryde - under omrøring. Tilsæt kartoffelstavene og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - rør ofte. Kom resten af mælken og hvedemelet i en melryster og ryst det godt sammen. Hæld jævningen i kartoflerne under forsigtig omrøring og kog stuvningen ved svag varme, stadig under forsigtig omrøring, i ca. 5 min. Tilsæt citronskal, salt og peber og smag til.

Server de stegte ål med rødbedesylt med blåbær og råstuvede kartofler drysset med persille og citronskal.

Tip

Rødbedesylt med blåbær kan tilberedes 2 døgn før serveringen.

Stegetid

Ca. ½ time ved 150° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 26590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 51 %
Print