Sprødstegte ål med råstuvede kartofler og rødbedesylt med blåbær

Bedømmelse

(10 vurderinger)

60+ min

Traditionel dansk fiskeanretning.

Ingredienser

Antal portioner

Rødbedesylt med blåbær

  • 600 g små rødbeder i halve, tynde skiver
  • 15 g smør
  • 2 dl æbleeddike
  • 1 dl vand
  • 4 spsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 250 g friske blåbær

Sprødstegte ål

  • 1½ kg friske, flåede ål
  • 150 g rugmel eller hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 1½ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g smør

Råstuvede kartofler med citronskal

  • 1 liter sødmælk
  • 1 kg skrællede kartofler i korte tykke stave
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • hakket frisk kruspersille
  • fintrevet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Rødbedesylt med blåbær

Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rødbedeskiverne i ca. 4 min. Tilsæt eddike, vand, sukker og salt og lad rødbederne koge ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Kom rødbederne i en skål, vend blåbær i og lad blandingen trække tildækket i mindst 3 timer. Vend forsigtigt i blandingen et par gange.

Sprødstegte ål

Skær ålene i mindre stykker (a ca. 6 cm). Kom mel, salt og peber i en stor frysepose. Kom ålestykkerne i posen, luk og vend godt rundt. Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun halvdelen af ålestykkerne på alle sider (ca. 2 min. i alt). Læg dem i en bradepande og brun resten af stykkerne. Steg alle ålestykkerne færdige midt i ovnen.

Råstuvede kartofler med citronskal

Bring 9 dl af mælken i kog i en stor tykbundet gryde - under omrøring. Tilsæt kartoffelstavene og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - rør ofte. Kom resten af mælken og hvedemelet i en melryster og ryst det godt sammen. Hæld jævningen i kartoflerne under forsigtig omrøring og kog stuvningen ved svag varme, stadig under forsigtig omrøring, i ca. 5 min. Tilsæt citronskal, salt og peber og smag til.

Server de stegte ål med rødbedesylt med blåbær og råstuvede kartofler drysset med persille og citronskal.

Tip

Rødbedesylt med blåbær kan tilberedes 2 døgn før serveringen.

Stegetid

Ca. ½ time ved 150° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 26590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 51 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde: