Squashpasta med spinat og flanksteak
30 min

Squashpasta med spinat og flanksteak

Høvlede strimler af squash i pasta. En dejlig måde at spise squash, hvor den stadig bevarer lidt af sin sprødhed.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Squashpasta med spinat og flanksteak

Høvlede strimler af squash i pasta. En dejlig måde at spise squash, hvor den stadig bevarer lidt af sin sprødhed.

Antal portioner
  • 2 små pillede fed hvidløg
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 flanksteak
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 grøn squash
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g frisk pasta, fx parpadelle eller fettuccine
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Flæk hvidløgene, lad fedtstoffet blive varmt i en pande og tilsæt de flækkede hvidløg. Brun flanksteaken ca. 1 min. på hver side og drys med salt og peber. Steg den derefter ved svag varme ca. 12 min. - vend kødet af og til. Tag flanksteaken op og hold den varm. Skær kødet i tynde skiver lige inden serveringen.

Kom imens fløde og spinat i en lille tykbundet gryde. Lad spinaten tø op ved svag varme og under låg i ca. 2 min.

Skyl og tør squashen. Fjern stilken og høvl squashen i lange strimler med en kartoffelskræller - kasser det midterste af squashen, hvor den er blød og har kerner.

Bring vand tilsat salt i kog i en stor tykbundet gryde. Kog pastaen i ca. 2 min. Pastaen skal være mør uden at være blød. Tag ca. 1 dl kogevand fra og hæld pastaen til afdrypning i et dørslag.

Kom den ene dl kogevand tilbage i gryden sammen med spinat med fløde, citronskal, -saft, salt og peber. Bring blandingen i kog og vend squashstrimler og pasta i. Kom retten i et stort dybt fad, fordel kødskiverne på toppen og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,8 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 28 %
Print