Stegt kalvebrissel med ristet julesalat, karryolie og luftig cremefraiche

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Stegt kalvebrissel med ristet julesalat, karryolie og luftig cremefraiche, er en opskrift lidt ud over det sædvanlige. Det smager himmelsk.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Saltning af brissel

  • ½ liter vand
  • 75 g groft salt
  • 6 peberkorn
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1 laurbærblad
  • 1 stor kalvebrissel

Ristet julesalat

  • 2 dl vand
  • 1 dl hvidvin
  • 1 stjerneanis
  • ½ tsk groft salt
  • 3 peberkorn
  • 2 julesalat

Karryolie

  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk karry
  • ¾ dl vand
  • ¾ dl friskpresset citronsaft
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 dl olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Saltning af brissel

Bring vand, salt, peber, løg og laurbærblad i kog. Lad saltlagen køle helt af i en flad beholder. Læg brislen i når lagen er helt kold og lad den trække i mindst 1 time. Fjern herefter den seje hinde på brislen.

Ristet julesalat

Bring vand, hvidvin, anis, salt og peber i kog i en stor gryde. Kom begge julesalat i gryden og kog dem ved svag varme og uden låg i ca. 10 min. - eller til de er møre. Kom salaten i en sigte og lad den dryppe godt af - smid kogelagen væk. Del hver julesalat en gang på langs.

Karryolie

Lad olien blive godt varm i en lille gryde. Tilsæt karry og rist det i ca. ½ min. Tilsæt vand, citronsaft og sukker og pisk det sammen. Kog blandingen i ca. 5 min. og lad den køle af.

Pisk olivenolien i under kraftig piskning. Tilsæt salt og peber og smag til.

Ved serveringen

Skær brislen i skiver på ca. 1½ cm. tykkelse, og steg dem i lidt olie - så de får en gylden stegeskorpe. Krydr med salt og peber. Steg herefter julesalaten i lidt olie til det er gyldent. Pisk cremefraichen stiv. Anret brisselskiver og julesalat på tallerkener. Dryp med karryolie og lav et æg af cremefraichen og læg det på toppen.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8990 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 10 %
  • Fedt: 81 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Til luksusmad bør man ikke spare på vinen. Her vil en rigtig god hvidvin på pinot gris-druen fra Alsace ( helst grand cru) være perfekt. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til kalv

Andre gode forslag