Stegt kalvebrissel med ristet julesalat, karryolie og luftig cremefraiche

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Stegt kalvebrissel med ristet julesalat, karryolie og luftig cremefraiche, er en opskrift lidt ud over det sædvanlige. Det smager himmelsk.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Saltning af brissel

  • ½ liter vand
  • 75 g groft salt
  • 6 peberkorn
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1 laurbærblad
  • 1 stor kalvebrissel

Ristet julesalat

  • 2 dl vand
  • 1 dl hvidvin
  • 1 stjerneanis
  • ½ tsk groft salt
  • 3 peberkorn
  • 2 julesalat

Karryolie

  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk karry
  • ¾ dl vand
  • ¾ dl friskpresset citronsaft
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 dl olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Saltning af brissel

Bring vand, salt, peber, løg og laurbærblad i kog. Lad saltlagen køle helt af i en flad beholder. Læg brislen i når lagen er helt kold og lad den trække i mindst 1 time. Fjern herefter den seje hinde på brislen.

Ristet julesalat

Bring vand, hvidvin, anis, salt og peber i kog i en stor gryde. Kom begge julesalat i gryden og kog dem ved svag varme og uden låg i ca. 10 min. - eller til de er møre. Kom salaten i en sigte og lad den dryppe godt af - smid kogelagen væk. Del hver julesalat en gang på langs.

Karryolie

Lad olien blive godt varm i en lille gryde. Tilsæt karry og rist det i ca. ½ min. Tilsæt vand, citronsaft og sukker og pisk det sammen. Kog blandingen i ca. 5 min. og lad den køle af.

Pisk olivenolien i under kraftig piskning. Tilsæt salt og peber og smag til.

Ved serveringen

Skær brislen i skiver på ca. 1½ cm. tykkelse, og steg dem i lidt olie - så de får en gylden stegeskorpe. Krydr med salt og peber. Steg herefter julesalaten i lidt olie til det er gyldent. Pisk cremefraichen stiv. Anret brisselskiver og julesalat på tallerkener. Dryp med karryolie og lav et æg af cremefraichen og læg det på toppen.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8990 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 10 %
  • Fedt: 81 %

Print

Kilde:

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Til luksusmad bør man ikke spare på vinen. Her vil en rigtig god hvidvin på pinot gris-druen fra Alsace ( helst grand cru) være perfekt. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til kalv

Andre gode forslag