Stegt lammekølle med kartoffelgratin

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(73 vurderinger)

60+ min

Den gode gamle version med både stegt lammekølle og flødekartofler... server med dampede bønner eller en lækker tomatsalat.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 lammekølle (ca. 1½ kg)
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 små hele fed hvidløg
  • 50 g smør

Kartoffelgratin

Tilbehør

  • 600 g dampede grønne bønner og/eller tomatsalat

Sådan gør du

Sådan gør du

Gnid lammekøllen med rosmarin, salt og peber. Skær hvidløgsfeddene i kvarte, lav små huller i lammekøllen og stik hvidløgsstykkerne heri. Læg kødet på ovnens rist over bradepanden. Fordel smørret på lammekøllen og brun den.

Kartoffelgratin

Skær imens kartoflerne i tynde skiver. Læg dem lagvis med krydderier, løg og halvdelen af osten i et smurt, fladt ovnfast fad. Hæld fløde over kartoflerne og drys med resten af osten.

Skru ned for ovnen og stil kartoffelgratinen ind ved siden af kødet. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 70°. Tag lammekøllen ud og hold den varm. Skær kødet i skiver og server det sammen med kartoffelgratin og grønt.

Bruning af lammekølle

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Stegetid for lammekølle og kartofler

Ca. 1 time og 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Frysetip

Den færdigtilberedte kartoffelgratin kan fryses.

Tips

Brug en eventuel rest kød til madpakken eller til biksemad.
I stedet for ren fløde kan du bruge halvt sødmælk og halvt fløde.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,6 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 58 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, cinsault m.fl. Rhône, Frankrig

Det klassiske vinvalg til denne klassiske ret med lam er en vin fra Sydrhône, fx en god côtes-du-rhône, Vacqeyras eller gigondas Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til kylling