Stegt lammekølle med ostegratinerede kartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(49 vurderinger)

60+ min

Kød og kartofler tilberedes sammen, så den lækre stegesky fra lammekøllen får lov til at dryppe ned på kartoflerne.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 6 personer

  • 1½ kg melede kartofler i store tern
  • 3 rødløg i både (ca. 250 g)
  • 3 dl hakket bredbladet persille med stilk (ca. 50 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 1 lammekølle (ca. 1200 g)
  • 1 spsk tørret rosmarin
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 citron (usprøjtet) i tynde skiver
  • 175 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30% Pasta- & gratineringsost

Pynt

  • bredbladet persille

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel kartofler, løg og persille i et ovnfast fad eller bradepande (ca. 25 x 35 cm). Drys med salt og peber og hæld bouillon ved. Tør lammekøllen af med køkkenrulle. Skær med en skarp kniv små lommer i overfladen. Fordel den tørrede rosmarin i lommerne og drys med salt og peber. Sæt citronskiverne fast på overfladen med små træpinde eller kødnåle. Læg køllen på en rist ovenpå kartoflerne. Steg retten nederst i ovnen. Tag lammekøllen ud og mål med et stegetermometer kødets temperatur. Den skal være ca. 70°. Tag køllen ud og lad den hvile tildækket i ca. ½ time. Skru op for ovnen til 250°. Vend forsigtigt rundt i kartoflerne og fordel osten herpå. Gratiner kartoffelblandingen nederst i ovnen.

Stegetid for lammekøller og kartoffelblanding

Sæt køllerne og kartoffelblandingen i kold ovn. Indstil på 150° og steg i ca. 2 timer og 45 min.

Gratinering af kartofler

Ca. ½ time ved 250°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28 g
  • Protein: 37 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, cinsault m.fl. Rhône, Frankrig

Det klassiske vinvalg til denne klassiske ret med lam er en vin fra Sydrhône, fx en god côtes-du-rhône, Vacqeyras eller gigondas Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til kylling

Andre gode forslag