Stegt lammekølle med ostegratinerede kartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(49 vurderinger)

60+ min

Kød og kartofler tilberedes sammen, så den lækre stegesky fra lammekøllen får lov til at dryppe ned på kartoflerne.

Ingredienser

Opskriften gælder for 6 personer

  • 1½ kg melede kartofler i store tern
  • 3 rødløg i både (ca. 250 g)
  • 3 dl hakket bredbladet persille med stilk (ca. 50 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 1 lammekølle (ca. 1200 g)
  • 1 spsk tørret rosmarin
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 citron (usprøjtet) i tynde skiver
  • 175 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30% Pasta- & gratineringsost

Pynt

  • bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel kartofler, løg og persille i et ovnfast fad eller bradepande (ca. 25 x 35 cm). Drys med salt og peber og hæld bouillon ved. Tør lammekøllen af med køkkenrulle. Skær med en skarp kniv små lommer i overfladen. Fordel den tørrede rosmarin i lommerne og drys med salt og peber. Sæt citronskiverne fast på overfladen med små træpinde eller kødnåle. Læg køllen på en rist ovenpå kartoflerne. Steg retten nederst i ovnen. Tag lammekøllen ud og mål med et stegetermometer kødets temperatur. Den skal være ca. 70°. Tag køllen ud og lad den hvile tildækket i ca. ½ time. Skru op for ovnen til 250°. Vend forsigtigt rundt i kartoflerne og fordel osten herpå. Gratiner kartoffelblandingen nederst i ovnen.

Stegetid for lammekøller og kartoffelblanding

Sæt køllerne og kartoffelblandingen i kold ovn. Indstil på 150° og steg i ca. 2 timer og 45 min.

Gratinering af kartofler

Ca. ½ time ved 250°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28 g
  • Protein: 37 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, cinsault m.fl. Rhône, Frankrig

Det klassiske vinvalg til denne klassiske ret med lam er en vin fra Sydrhône, fx en god côtes-du-rhône, Vacqeyras eller gigondas Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til kylling