Stegt lammekølle med ostegratinerede kartofler
60+ min

Stegt lammekølle med ostegratinerede kartofler

Kød og kartofler tilberedes sammen, så den lækre stegesky fra lammekøllen får lov til at dryppe ned på kartoflerne.
Bedømmelse (27 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegt lammekølle med ostegratinerede kartofler

Kød og kartofler tilberedes sammen, så den lækre stegesky fra lammekøllen får lov til at dryppe ned på kartoflerne.

Opskriften gælder for 6 personer

  • 1½ kg melede kartofler i store tern
  • 3 rødløg i både (ca. 250 g)
  • 3 dl hakket bredbladet persille med stilk (ca. 50 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 1 lammekølle (ca. 1200 g)
  • 1 spsk tørret rosmarin
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 citron i tynde skiver
  • 175 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%

Pynt

  • bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Fordel kartofler, løg og persille i et ovnfast fad eller bradepande (ca. 25 x 35 cm). Drys med salt og peber og hæld bouillon ved. Tør lammekøllen af med køkkenrulle. Skær med en skarp kniv små lommer i overfladen. Fordel den tørrede rosmarin i lommerne og drys med salt og peber. Sæt citronskiverne fast på overfladen med små træpinde eller kødnåle. Læg køllen på en rist ovenpå kartoflerne. Steg retten nederst i ovnen. Tag lammekøllen ud og mål med et stegetermometer kødets temperatur. Den skal være ca. 70°. Tag køllen ud og lad den hvile tildækket i ca. ½ time. Skru op for ovnen til 250°. Vend forsigtigt rundt i kartoflerne og fordel osten herpå. Gratiner kartoffelblandingen nederst i ovnen.

Stegetid for lammekøller og kartoffelblanding

Sæt køllerne og kartoffelblandingen i kold ovn. Indstil på 150° og steg i ca. 2 timer og 45 min.

Gratinering af kartofler

Ca. ½ time ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28 g
  • Protein: 37 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 30 %
Print

Vin match

Grenache, syrah, cinsault m.fl. Rhône, Frankrig

Det klassiske vinvalg til denne klassiske ret med lam er en vin fra Sydrhône, fx en god côtes-du-rhône, Vacqeyras eller gigondas Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til kylling