Stegt lyssej og blommekompot
45 min

Stegt lyssej og blommekompot

Blommer, fisk og ost - smager skønt.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegt lyssej og blommekompot

Blommer, fisk og ost - smager skønt.

Antal portioner

Blommekompot

  • 300 g blommer i både
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 2 spsk vand
  • 500 g lyssejfileter uden skind
  • 1 æg
  • 25 g smør
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Salat

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Blommekompot

Kom blommer, sukker og vand i en gryde og bring det i kog. Kog kompotten ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Lad kompotten køle af og smag til.

Rens, skyl og tør sejfileterne. Del dem i 8 lige store stykker. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken og vend fisken i ægget. Lad smør og olie blive gyldent i en pande. Læg fiskestykkerne i panden, drys med sesamfrø og steg i ca. 2½ min. Vend fisken, drys med salt og peber og steg den i yderligere ca. 2½ min. Tag fiskestykkerne af panden og hold dem varme - siden med sesamfrø skal vende opad ved serveringen.

Salat

Lad imens osteternene dryppe af. Læg salatblade, agurk og ost lagvis i et fad og drys med salt og peber.

Tips

Hvis blommerne er hårde skal kompotten koge 20-30 min., før blommerne er møre.

Kompotten kan også laves af 300 g rabarber i 3 cm stykker. Tilsæt 100 g rørsukker og kun 1 spsk vand.

I stedet for lyssej kan man bruge rødspættefileter.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,6 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 30 %
Print