Stegt lyssej og blommekompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Blommer, fisk og ost - smager skønt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Blommekompot

  • 300 g blommer i både
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 2 spsk vand
  • 500 g lyssejfileter uden skind
  • 1 æg
  • 25 g smør
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Salat

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Blommekompot

Kom blommer, sukker og vand i en gryde og bring det i kog. Kog kompotten ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Lad kompotten køle af og smag til.

Rens, skyl og tør sejfileterne. Del dem i 8 lige store stykker. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken og vend fisken i ægget. Lad smør og olie blive gyldent i en pande. Læg fiskestykkerne i panden, drys med sesamfrø og steg i ca. 2½ min. Vend fisken, drys med salt og peber og steg den i yderligere ca. 2½ min. Tag fiskestykkerne af panden og hold dem varme - siden med sesamfrø skal vende opad ved serveringen.

Salat

Lad imens osteternene dryppe af. Læg salatblade, agurk og ost lagvis i et fad og drys med salt og peber.

Tips

Hvis blommerne er hårde skal kompotten koge 20-30 min., før blommerne er møre.

Kompotten kan også laves af 300 g rabarber i 3 cm stykker. Tilsæt 100 g rørsukker og kun 1 spsk vand.

I stedet for lyssej kan man bruge rødspættefileter.

Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,6 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag