Stegt perlehøne og stuvet julesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

45 min

Dejlig vinteranretning - god variation til julens and og flæskesteg.

Ingredienser

Antal portioner

  • 8 perlehønebryster
  • 25 g smør - smeltet
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Stuvet julesalat

Tilbehør

  • 100 g blandet grøn salat af babyblade og brøndkarse
  • 240 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern eventuelle rester af fjer. Skyl og tør de 8 stykker perlehønebryst godt. Læg kødet i en smurt bradepande, pensl med smør og drys med salt og peber. Steg det midt i ovnen.

Stuvet julesalat

Kom imens baconternene i en kold sauterpande. Steg dem først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt chalotteløg og julesalat og steg i yderligere ca. 5 min - rør af og til. Kom appelsinsaft, vand, fløde, ost, salt og peber i og lad retten koge i ca. 5 min. Tag panden af varmen og rør saucejævner i. Kog atter stuvningen, stadig under omrøring, ca. 1 min. og smag til.

Ved serveringen

Grill de 8 stykker perlehønebryst næstøverst i ovnen. Anret kødet på tallerkener sammen med det stuvede julesalat og den blandede grønne salat. Server straks med brød til.

Stegetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Grill

Ca. 2 min.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 43 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Pinot Noir Californien, USA

Hertil skal serveres en rødvin i den lette ende men med sødme. Find en pinot noir fra varmere himmelstrøg, fx Californien eller Chile Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til kylling