Stegt perlehøne og stuvet julesalat
45 min

Stegt perlehøne og stuvet julesalat

Dejlig vinteranretning - god variation til julens and og flæskesteg.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegt perlehøne og stuvet julesalat

Dejlig vinteranretning - god variation til julens and og flæskesteg.

Antal portioner
  • 8 perlehønebryster
  • 25 g smør - smeltet
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Stuvet julesalat

Tilbehør

  • 100 g blandet grøn salat af babyblade og brøndkarse
  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Fjern eventuelle rester af fjer. Skyl og tør de 8 stykker perlehønebryst godt. Læg kødet i en smurt bradepande, pensl med smør og drys med salt og peber. Steg det midt i ovnen.

Stuvet julesalat

Kom imens baconternene i en kold sauterpande. Steg dem først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt chalotteløg og julesalat og steg i yderligere ca. 5 min - rør af og til. Kom appelsinsaft, vand, fløde, ost, salt og peber i og lad retten koge i ca. 5 min. Tag panden af varmen og rør saucejævner i. Kog atter stuvningen, stadig under omrøring, ca. 1 min. og smag til.

Ved serveringen

Grill de 8 stykker perlehønebryst næstøverst i ovnen. Anret kødet på tallerkener sammen med det stuvede julesalat og den blandede grønne salat. Server straks med brød til.

Stegetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Grill

Ca. 2 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 43 %
Print

Vin match

Pinot Noir Californien, USA

Hertil skal serveres en rødvin i den lette ende men med sødme. Find en pinot noir fra varmere himmelstrøg, fx Californien eller Chile Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til kylling