Stegte kyllinger med estragonsauce
60+ min

Stegte kyllinger med estragonsauce

Gæster elsker sauce og kartofler - her med lækker sprød kylling til.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegte kyllinger med estragonsauce

Gæster elsker sauce og kartofler - her med lækker sprød kylling til.

Opskriften gælder for 12 personer

  • 6 friske kyllinger (ca. 1200 g)

Kogesky

  • 25 g smør
  • 3 zittauerløg i både
  • 1½ liter vand
  • 2 gulerødder i skiver
  • 4 kviste frisk timian

Stegte kyllinger

  • 150 g smeltet smør
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Estragonsauce

Smørristede mandler

  • 300 g smuttede mandler
  • 75 g smør

Haricots verts

  • 6 dl vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 kg haricots verts

Tilbehør:

  • kartofler

Fremgangsmåde:

Skyl, rens og tør kyllingerne. Skær vingespidser og rygsøjler af og gem det til kogeskyen. Del kyllingerne i kvarte.

Kogesky

Lad smørret blive gyldent i en gryde og svits løg og kyllingeafskær. Kom vand og gulerødder ved, bring det i kog og skum af. Tilsæt timian og kog ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Si kogeskyen og hæld den tilbage i gryden.

Stegte kyllinger

Læg kyllingestykkerne i 2 smurte bradepander. Pensl med smør og drys med salt og peber. Steg kyllingestykkerne i bunden og i midten af ovnen i ca. ½ time. Byt om på bradepanderne og steg videre i ca. 15 min. Si stegeskyen fra kyllingerne over i gryden med kogesky. Steg kyllingerne færdige.

Estragonsauce

Kog kogeskyen ind ved kraftig til ca. 1½ liter (ca. 20 min.). Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt melet under omrøring og rør blandingen godt sammen. Pisk lidt efter lidt den varme sky og fløden i. Kog saucen ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt hvidvin og estragon. Bring saucen i kog og smag til med salt og peber.

Smørristede mandler

Rist mandlerne i gyldent smør i ca. 3 min. Fordel dem på fedtsugende papir.

Haricots verts

Bring vand og salt i kog i en gryde. Damp bønnerne ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Lad dem dryppe af i en sigte.

Ved serveringen

Anret de kogte haricots verts på et fad og drys mandler over.

Stegetid

Ca. 1 time ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 73280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 113,8 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 53 %
  • Alkohol: 1 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Sancerre, Frankrig

Til denne ret vil en god hvidvin på sauvignon blanc-druen fungere rigtig godt, fx en sancerre. Skal vinen være rød, så vælg en god bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk