Stegte kyllinger med estragonsauce

Bedømmelse

(3 vurderinger)

60+ min

Gæster elsker sauce og kartofler - her med lækker sprød kylling til.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 6 friske kyllinger (ca. 1200 g)

Kogesky

  • 25 g smør
  • 3 zittauerløg i både
  • 1½ liter vand
  • 2 gulerødder i skiver
  • 4 kviste frisk timian

Stegte kyllinger

  • 150 g smeltet smør
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Estragonsauce

Smørristede mandler

  • 300 g smuttede mandler
  • 75 g smør

Haricots verts

  • 6 dl vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 kg haricots verts

Tilbehør:

  • kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl, rens og tør kyllingerne. Skær vingespidser og rygsøjler af og gem det til kogeskyen. Del kyllingerne i kvarte.

Kogesky

Lad smørret blive gyldent i en gryde og svits løg og kyllingeafskær. Kom vand og gulerødder ved, bring det i kog og skum af. Tilsæt timian og kog ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Si kogeskyen og hæld den tilbage i gryden.

Stegte kyllinger

Læg kyllingestykkerne i 2 smurte bradepander. Pensl med smør og drys med salt og peber. Steg kyllingestykkerne i bunden og i midten af ovnen i ca. ½ time. Byt om på bradepanderne og steg videre i ca. 15 min. Si stegeskyen fra kyllingerne over i gryden med kogesky. Steg kyllingerne færdige.

Estragonsauce

Kog kogeskyen ind ved kraftig til ca. 1½ liter (ca. 20 min.). Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt melet under omrøring og rør blandingen godt sammen. Pisk lidt efter lidt den varme sky og fløden i. Kog saucen ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt hvidvin og estragon. Bring saucen i kog og smag til med salt og peber.

Smørristede mandler

Rist mandlerne i gyldent smør i ca. 3 min. Fordel dem på fedtsugende papir.

Haricots verts

Bring vand og salt i kog i en gryde. Damp bønnerne ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Lad dem dryppe af i en sigte.

Ved serveringen

Anret de kogte haricots verts på et fad og drys mandler over.

Stegetid

Ca. 1 time ved 225°.

Sådan laver du en opbagt sovs

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 73280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 113,8 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 53 %
  • Alkohol: 1 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Sancerre, Frankrig

Til denne ret vil en god hvidvin på sauvignon blanc-druen fungere rigtig godt, fx en sancerre. Skal vinen være rød, så vælg en god bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk