Stegte kyllinger med estragonsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Gæster elsker sauce og kartofler - her med lækker sprød kylling til.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 6 friske kyllinger (ca. 1200 g)

Kogesky

  • 25 g smør
  • 3 zittauerløg i både
  • 1½ liter vand
  • 2 gulerødder i skiver
  • 4 kviste frisk timian

Stegte kyllinger

  • 150 g smeltet smør
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Estragonsauce

Smørristede mandler

  • 300 g smuttede mandler
  • 75 g smør

Haricots verts

  • 6 dl vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 kg haricots verts

Tilbehør:

  • kartoffel

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl, rens og tør kyllingerne. Skær vingespidser og rygsøjler af og gem det til kogeskyen. Del kyllingerne i kvarte.

Kogesky

Lad smørret blive gyldent i en gryde og svits løg og kyllingeafskær. Kom vand og gulerødder ved, bring det i kog og skum af. Tilsæt timian og kog ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Si kogeskyen og hæld den tilbage i gryden.

Stegte kyllinger

Læg kyllingestykkerne i 2 smurte bradepander. Pensl med smør og drys med salt og peber. Steg kyllingestykkerne i bunden og i midten af ovnen i ca. ½ time. Byt om på bradepanderne og steg videre i ca. 15 min. Si stegeskyen fra kyllingerne over i gryden med kogesky. Steg kyllingerne færdige.

Estragonsauce

Kog kogeskyen ind ved kraftig til ca. 1½ liter (ca. 20 min.). Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt melet under omrøring og rør blandingen godt sammen. Pisk lidt efter lidt den varme sky og fløden i. Kog saucen ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt hvidvin og estragon. Bring saucen i kog og smag til med salt og peber.

Smørristede mandler

Rist mandlerne i gyldent smør i ca. 3 min. Fordel dem på fedtsugende papir.

Haricots verts

Bring vand og salt i kog i en gryde. Damp bønnerne ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Lad dem dryppe af i en sigte.

Ved serveringen

Anret de kogte haricots verts på et fad og drys mandler over.

Stegetid

Ca. 1 time ved 225°.

Sådan laver du en opbagt sovs

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 73280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 113,8 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 53 %
  • Alkohol: 1 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Sancerre, Frankrig

Til denne ret vil en god hvidvin på sauvignon blanc-druen fungere rigtig godt, fx en sancerre. Skal vinen være rød, så vælg en god bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk