Stegte torskehaler og grøntsagslasagne
60+ min

Stegte torskehaler og grøntsagslasagne

Torskehalerne er ekstra lækre og faste i kødet og smager dejligt sammen med den cremede grøntsagslasagne.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegte torskehaler og grøntsagslasagne

Torskehalerne er ekstra lækre og faste i kødet og smager dejligt sammen med den cremede grøntsagslasagne.

Antal portioner

Grøntsagslasagne

  • ½ tsk rapsolie
  • 2 porrer i tynde ringe
  • 500 g frossen rodfrugtblanding, fx med gulerod, skorzonerrod og kålroe
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter Karolines Køkken® Let Mornaysauce
  • 1 dl mælk
  • 12 tørrede, forkogte lasagneplader
  • 150 g landbrød
  • evt. 4 bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • 4 små torskehaler
  • 25 g smør
  • 1 spsk hvedemel
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • fintsnittet porrer

Tilbehør

  • både af citroner

Fremgangsmåde:

Grøntsagslasagne

Varm fedtstoffet i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits porrerne i ca. 3 min. Tilsæt rodfrugtblanding, salt og peber. Varm blandingen igennem til grøntsagerne er tøet op og smag til. Bland mornaysauce og mælk sammen. Fordel sauce, grøntsager og lasagneplader i et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm) således: 1½ dl sauce, 2½ dl grøntsager og 4 lasagneplader. Fortsæt i nævnte rækkefølge og slut med det sidste af grøntsager og sauce. Dæk lasagnen med bagepapir og bag retten midt i ovnen. Lad lasagnen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. Skær brødet i grove stykker - træk dem evt. på tynde bambusspyd og rist dem ved siden af lasagnen de sidste 15 min. - fjern bagepapiret fra lasagnen når brødet bliver lagt ind.

Klip finnerne af torskehalerne og skrab dem for slim og skæl. Skyl og tør fisken. Lad fedtstof blive gylden i en pande. Vend torskehalerne i hvedemel og steg dem, på den ene side, ved jævn varme i ca. 10 min. Vend halerne, drys med salt og steg dem i yderligere ca. 10 min. Tag panden af varmen og lad fisken hvile i ca. 2 min.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,2 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 18 %
Print

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Til denne ret er der flere muligheder for vinvalg. Chardonnay fra Bourgogne vil være fin, men også både en chablis eller en pinot blanc fra Alsace vil fungere godt Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk