Stenbiderrogn på aspargeskartoffelsalat
45 min

Stenbiderrogn på aspargeskartoffelsalat

En dejlig lille forårsbebuder - som i virkeligheden kan tilberedes hele året!
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stenbiderrogn på aspargeskartoffelsalat

En dejlig lille forårsbebuder - som i virkeligheden kan tilberedes hele året!

Antal portioner

Salat

Stenbiderrogn

  • 200 g urenset stenbiderrogn
  • friskpresset citronsaft
  • fint salt
  • friskkværnet peber
  • 4 skiver toastbrød - stukket ud på størrelse med en 5 krone

Pynt

  • kørvel

Fremgangsmåde:

Salat

Kartoflerne koges, pilles, afkøles og skæres i tern. De vendes sammen med skalotteløg, yoghurt og den hakkede kørvel. Smages til med salt og peber. Sættes på køl og trækker ca. ½ time og smages til igen.

Stenbiderrogn

Rognen lægges i en skål, og de værste hinder tages af. Tilsæt koldt vand. Med et piskeris piskes rognen igennem. Indimellem tager man piskeriset op og renser det for hinderne fra rognen. Man bliver ved at piske rognen igennem, til der ikke er flere hinder, der sidder fast i piskeriset. Herefter hældes rognen fra i en sigte -til det værste vand er løbet fra. Rognen hældes i en skål og smages til med salt, peber og citron.

Anretning

Brødcroutonerne ristes i ovnen og afkøles. Kartoffelsalaten fordeles på brødcroutonerne og ovenpå lægges stenbiderrognen. Pyntes med kørvelblade.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 2840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 21 %
Print

Vin match

Verdejo Rueda, Spanien

Til denne lækre anretning vil en hvidvin på verdejo-druen fra Spanien være skøn. Men en god chablis vil også fungere, ligesom en mousserende vin med betegnelse "brut" Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges