Stenbiderrogn på aspargeskartoffelsalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

45 min

En dejlig lille forårsbebuder - som i virkeligheden kan tilberedes hele året!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Salat

Stenbiderrogn

  • 200 g urenset stenbiderrogn
  • friskpresset citronsaft
  • fint salt
  • friskkværnet peber
  • 4 skiver toastbrød - stukket ud på størrelse med en 5 krone

Pynt

  • kørvel

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Salat

Kog kartoflerne, pil dem og skær dem i tern. Vend dem sammen med fraiche, løg, kørvel, salt go peber. Stil salaten tildækket på køle i ca. ½ time. Smag til.

Stenbiderrogn

Læg rognen i en skål og tag de værste hinder væk. Tisæt koldt vand og pisk med et piskeris rognen godt igennem. Indimellem tager man piskeriset op og renser det for hinderne fra rognen. Man bliver ved at piske rognen igennem, til der ikke er flere hinder, der sidder fast i piskeriset. Hæld herefter rognen i en sigte og lad vandet løbe fra. Hæld rognen i en skål og tilsæt citronsaft, salt og peber. Smag til.

Anretning

Rist brødstykkerne på en brødrister eller i ovnen og lad dem køle af. Fordel kartoffelsalaten på brødene og læg herpå stenbiderrogn og pynt med kørvel.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 2970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde:

Vin match

Verdejo Rueda, Spanien

Til denne lækre anretning vil en hvidvin på verdejo-druen fra Spanien være skøn. Men en god chablis vil også fungere, ligesom en mousserende vin med betegnelse "brut" Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges

Andre gode forslag