Stoutsyltede svesker
60+ min

Stoutsyltede svesker

Sveskekompot kogt med ingefær, øl og appelsin. Godt til et stykke stærk ost eller blåskimmelost.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stoutsyltede svesker

Sveskekompot kogt med ingefær, øl og appelsin. Godt til et stykke stærk ost eller blåskimmelost.

Opskriften gælder for 10 personer

  • ½ liter mørk øl, fx stout
  • 4 spsk sukker
  • 1 stykke frisk ingefær (ca. 2 x 2 x 2 cm)
  • 2 brede strimler appelsinskal (usprøjtet)
  • 400 g svesker uden sten

Fremgangsmåde:

Bring øl, sukker, ingefær og appelsin i kog og lad det koge i ca. 10 min. - det skummer kraftigt i starten. Tilsæt sveskerne og lad dem koge med i ca. 5 min. Hæld svesker og lage i en skål og lad det stå til næste dag. Server sveskerne i lagen sammen med et godt stykke blåskimmelost.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,4 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 95 %
  • Fedt: 2 %
Print