Struds med hvidløgsbønner og rødvinssauce

Bedømmelse

(0 vurderinger)

45 min

Strudsekød er meget magert og forholdsvis mørkt kød med en smag, der minder lidt om oksekød.

Ingredienser

Antal portioner

Hvidløgsbønner

  • 200 g bacon i tynde skiver
  • 4 knuste fed hvidløg
  • 750 g friske haricots verts
  • 2 dl finthakket frisk kruspersille
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1½ kg små bagte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret gyldne i en sauterpande. Brun medaljonerne ved kraftig varme ca. 1 min. på hver side. Skru ned til svag varme og steg medaljonerne i ca. 4 min - 2 min. på hver side. Hæld rødvinssauce over og bring retten i kog. Kog medaljonerne ved svag varme i ca. 2 min. Tag panden af varmen, læg låg på og lad medaljonerne hvile i ca. 4 min.

Hvidløgsbønner

Skær baconskiverne i ca. 2½ cm korte stykker og steg dem ved kraftig varme ca. 2 min., eller til de begynder at blive gyldne. Vend hvidløg og bønner i og steg uden låg i ca. 5 min., eller til bønnerne er møre. Vend persille i og smag til med salt og peber.

Ved serveringen

Fordel hvidløgsbønnerne på 6 tallerkener og anret strudsemedaljonerne med sauce herpå. Server med små bagte kartofler.

Tip

Hvis der anvendes friske, grønne bønner skal de stege i ca. 10 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16775 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 37 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde:

Vin match

Merlot, cabernet sauvignon Bordeaux, Frankrig

Til denne ret med strudsekød vil en merlot-domineret rødvin fra Bordeaux være perfekt. Gerne en pomerol, men st. emilion (grand cru) vil også være rigtig god Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til oksekød