Struds med hvidløgsbønner og rødvinssauce

Bedømmelse

(0 vurderinger)

45 min

Strudsekød er meget magert og forholdsvis mørkt kød med en smag, der minder lidt om oksekød.

Ingredienser

Antal portioner

Hvidløgsbønner

  • 200 g bacon i tynde skiver
  • 4 knuste fed hvidløg
  • 750 g friske haricots verts
  • 2 dl finthakket frisk kruspersille
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1½ kg små bagte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret gyldne i en sauterpande. Brun medaljonerne ved kraftig varme ca. 1 min. på hver side. Skru ned til svag varme og steg medaljonerne i ca. 4 min - 2 min. på hver side. Hæld rødvinssauce over og bring retten i kog. Kog medaljonerne ved svag varme i ca. 2 min. Tag panden af varmen, læg låg på og lad medaljonerne hvile i ca. 4 min.

Hvidløgsbønner

Skær baconskiverne i ca. 2½ cm korte stykker og steg dem ved kraftig varme ca. 2 min., eller til de begynder at blive gyldne. Vend hvidløg og bønner i og steg uden låg i ca. 5 min., eller til bønnerne er møre. Vend persille i og smag til med salt og peber.

Ved serveringen

Fordel hvidløgsbønnerne på 6 tallerkener og anret strudsemedaljonerne med sauce herpå. Server med små bagte kartofler.

Tip

Hvis der anvendes friske, grønne bønner skal de stege i ca. 10 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16775 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 37 %

Print

Kilde:

Vin match

Merlot, cabernet sauvignon Bordeaux, Frankrig

Til denne ret med strudsekød vil en merlot-domineret rødvin fra Bordeaux være perfekt. Gerne en pomerol, men st. emilion (grand cru) vil også være rigtig god Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til oksekød