Struds med hvidløgsbønner og rødvinssauce
45 min

Struds med hvidløgsbønner og rødvinssauce

Strudsekød er meget magert og forholdsvis mørkt kød med en smag, der minder lidt om oksekød.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Struds med hvidløgsbønner og rødvinssauce

Strudsekød er meget magert og forholdsvis mørkt kød med en smag, der minder lidt om oksekød.

Antal portioner

Hvidløgsbønner

  • 200 g bacon i tynde skiver
  • 4 knuste fed hvidløg
  • 750 g friske haricots verts
  • 2 dl finthakket frisk kruspersille
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1½ kg små bagte kartofler

Fremgangsmåde:

Lad smørret gyldne i en sauterpande. Brun medaljonerne ved kraftig varme ca. 1 min. på hver side. Skru ned til svag varme og steg medaljonerne i ca. 4 min - 2 min. på hver side. Hæld rødvinssauce over og bring retten i kog. Kog medaljonerne ved svag varme i ca. 2 min. Tag panden af varmen, læg låg på og lad medaljonerne hvile i ca. 4 min.

Hvidløgsbønner

Skær baconskiverne i ca. 2½ cm korte stykker og steg dem ved kraftig varme ca. 2 min., eller til de begynder at blive gyldne. Vend hvidløg og bønner i og steg uden låg i ca. 5 min., eller til bønnerne er møre. Vend persille i og smag til med salt og peber.

Ved serveringen

Fordel hvidløgsbønnerne på 6 tallerkener og anret strudsemedaljonerne med sauce herpå. Server med små bagte kartofler.

Tip

Hvis der anvendes friske, grønne bønner skal de stege i ca. 10 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16775 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 37 %
Print

Vin match

Merlot, cabernet sauvignon Bordeaux, Frankrig

Til denne ret med strudsekød vil en merlot-domineret rødvin fra Bordeaux være perfekt. Gerne en pomerol, men st. emilion (grand cru) vil også være rigtig god Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til oksekød