Suppe med fisk i vietnamesiske krydderier

Bedømmelse

(3 vurderinger)

60+ min

En skøn krydret fiskesuppe med autentiske smag af Vietnam. Opskriften er nemlig udviklet for Karolines Køkken af Ahn Lê.

Ingredienser

Antal portioner

Marineret fisk

  • 600 g renset multefileter uden skind
  • 5 g frisk gurkemejerod
  • 15 g frisk ingefær
  • 1 lille stærk, rød chilipeber, fx bird eye eller piri piri
  • 2 små pillede fed hvidløg
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk fiskesauce

Forårsløg- og dildblanding

  • 6 forårsløg i 6 cm strimler (ca. 100 g)
  • 3 dl friske dildkviste

Tilbehør

  • 100 g risnudler - koges
  • eller 240 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Marineret fisk

Skær fisken i 12 lige store stykker og kom dem i en frysepose. Skræl gurkemejerod (den farver meget) og ingefær. Skyl chilipeberen og skær stilken af. Knus gurkemeje, ingefær, chili og hvidløg meget fint i en morter. Tilsæt sukker og fiskesauce og bland alle ingredienserne godt. Kom marinaden i fryseposen og masser forsigtigt fisk og marinade sammen. Lad fisken marinere i køleskabet i ca. 3 timer.

Forårsløg- og dildblanding

Bland forårsløg og dildkviste.

Lad olien blive varm i en dyp pande. Tag fiskestykkerne op med den marinade, der hænger ved og steg dem ca. 1 min. på hver side. Tilsæt hønsekødssuppe og evt. overskydende marinade. Læg låg på og bring suppen i kog. Tilsæt flødefraiche og bring atter i kog. Kom halvdelen af forårsløg- dildblandingen i suppen og anret suppe og fisk i varme dybe skåle eller tallerkener. Drys med resten af forårsløg- dildblandingen og server straks med nudler eller flutes.

Tips

Er du til stærk mad kan du smage til med ekstra ingefær og chili. Du kan også tilsætte ekstra fiskesauce, men smag dig lidt frem, da saltindholdet varierer meget i de forskellige fiskesaucer. I stedet for multe kan du bruge anden fast, hvid fisk, fx havkat, søtunge eller pighvar. Kan du ikke få fat i flødefraiche, kan du i stedet bruge cremefraiche 38%.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,3 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 53 %

Print

Kilde: