Suppe med gratineret lange
30 min

Suppe med gratineret lange

Langen er en af de største arter inden for torskefamilien og -ligner en krydsning mellem en torsk og en havål.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Suppe med gratineret lange

Langen er en af de største arter inden for torskefamilien og -ligner en krydsning mellem en torsk og en havål.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 300 g skrællede kartofler i små tern
  • 3 grofthakkede zittauerløg
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena
  • ¼ liter mælk
  • ¾ liter fiskebouillon
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g gulerødder i små tern
  • 50 g røget laks i strimler
  • 1 dl hakket bredbladet persille

Pynt

  • kviste af bredbladet persille

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte i en stor, tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kartofler og løg i ca. 3 min. Rør majsstivelsen op i mælken og kom det i gryden sammen med fiskebouilling, laurbærblade, salt og peber. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tilsæt gulerødder, bring atter suppen i kog og kog den ved svag varme i yderligere ca. 5 min. Fjern laurbærbladene.

Skær imens fisken i 8 lige store stykker og læg dem på en plade med bagepapir. Drys med salt og ca. 100 g af osten. Gratiner fisken midt i ovnen.

Vend den røgede laks i suppen og smag til.

Bland persille og resten af osten og kom blandingen i en lille skål. Hæld suppen i varme dybe tallerkener og læg fisken på toppen. Server straks med lunt brød.

Gratinering

Ca 8 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,8 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 25 %
Print