Suppe med hvidkål og tomat
60+ min
Nøglehulsmærket opskrift

Suppe med hvidkål og tomat

Grøntsagssuppe med kål og bacon. Virkelig dejlig klassisk smagskombination!
Nøglehulsmærket opskrift
60+ min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Suppe med hvidkål og tomat

Nøglehulsmærket opskrift

Grøntsagssuppe med kål og bacon. Virkelig dejlig klassisk smagskombination!

Antal portioner

Suppe

  • 150 g bacon i tynde skiver
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • ¼ hvidkål i mindre stykker (ca. 400 g)
  • 4 kartofler i små tern (ca. 200 g)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 8 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 150 g)
  • 100 g røde linser (1½ dl)
  • 1 tsk tørret merian
  • 7½ dl vand
  • 2½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g ristet landbrød

Fremgangsmåde:

Kom skyr i en skål og rør den sammen med basilikum, hvidløg, honning og salt. Stil blandingen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.

Suppe

Skær imens baconskiverne i mindre stykker og svits dem i en stor tykbundet gryde i ca. 1 minut. Tilsæt løg og hvidløg og svits yderligere i ca. 1 minut. Kom resten af ingredienserne i gryden og bring suppen i kog under omrøring. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. ½ time eller til kartofler og linser er møre - rør af og til. Smag til.

Ved serveringen

Hæld suppen i en stor varm skål og server den med krydret skyr og ristet brød

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,1 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 21 %
Print