Suppe med hvidkål og tomat - Opskrifter - Arla
Suppe med hvidkål og tomat

Nøglehulsmærket opskrift

Suppe med hvidkål og tomat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

60+ min

Nøglehulsmærket opskrift

Grøntsagssuppe med kål og bacon. Virkelig dejlig klassisk smagskombination!

Ingredienser

Antal portioner

Suppe

  • 150 g bacon i tynde skiver
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • ¼ hvidkål i mindre stykker (ca. 400 g)
  • 4 kartofler i små tern (ca. 200 g)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 8 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 150 g)
  • 100 g røde linser (1½ dl)
  • 1 tsk tørret merian
  • 7½ dl vand
  • 2½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g ristet landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kvark i en skål og rør den sammen med basilikum, hvidløg, honning og salt. Stil blandingen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.

Suppe

Skær imens baconskiverne i mindre stykker og svits dem i en stor tykbundet gryde i ca. 1 minut. Tilsæt løg og hvidløg og svits yderligere i ca. 1 minut. Kom resten af ingredienserne i gryden og bring suppen i kog under omrøring. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. ½ time eller til kartofler og linser er møre - rør af og til. Smag til.

Hæld suppen i en stor varm skål og server den med krydret kvark og ristet brød

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,1 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 21 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: