Suppe med melon og chili

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Let og frisk dessert med et pift af chili. Skøn som afslutning på et måltid en varm sommerdag.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 moden honningmelon
  • 1 agurk
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • ½ dl friskpresset limesaft eller citronsaft
  • ½ dl vand
  • 1 frisk mild rød chilipeber

Sådan gør du

Sådan gør du

Halver melonen og fjern kernerne. Skær melonen i store både og skræl dem (skær ikke for tæt på skrællen - 300 g melonkød). Skær melonen i mindre stykker. Skær 5 cm af agurken - gem det lille stykke agurk. Skræl resten af agurken og skær den i mindre stykker.

Kom melon og agurk i en skål sammen med sukker, limesaft og vand. Blend med en stavblender til suppen er glat. Stil suppen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Flæk chilipeberen og fjern kernerne - under rindende vand og med en spids kniv. Hak chilipeberen fint (1 spsk). Flæk det lille stykke agurk og fjern kernerne med en teske. Skær agurken i små tern.

Pak isterningerne ind i et viskestykke og knus dem med fx en kagerulle. Bland isen i suppen og kom den i kolde skåle. Læg 1-2 spsk fraiche i hver skål og drys med chili og agurk. Server resten af den iskolde fraiche i en skål ved siden af.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 2890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 24 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Til denne friske sommerdessert vil en helt let og sødlig hvidvin på riesling-druen være perfekt. Den skal have betegnelse "kabinett" og gerne komme fra Mosel i Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jordbær