Suppe med melon og chili
60+ min

Suppe med melon og chili

Let og frisk dessert med et pift af chili. Skøn som afslutning på et måltid en varm sommerdag.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Suppe med melon og chili

Let og frisk dessert med et pift af chili. Skøn som afslutning på et måltid en varm sommerdag.

Antal portioner
  • 1 moden honningmelon
  • 1 agurk
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • ½ dl friskpresset limesaft eller citronsaft
  • ½ dl vand
  • 1 frisk mild rød chilipeber

Fremgangsmåde:

Halver melonen og fjern kernerne. Skær melonen i store både og skræl dem (skær ikke for tæt på skrællen - 300 g melonkød). Skær melonen i mindre stykker. Skær 5 cm af agurken - gem det lille stykke agurk. Skræl resten af agurken og skær den i mindre stykker.

Kom melon og agurk i en skål sammen med sukker, limesaft og vand. Blend med en stavblender til suppen er glat. Stil suppen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Flæk chilipeberen og fjern kernerne - under rindende vand og med en spids kniv. Hak chilipeberen fint (1 spsk). Flæk det lille stykke agurk og fjern kernerne med en teske. Skær agurken i små tern.

Pak isterningerne ind i et viskestykke og knus dem med fx en kagerulle. Bland isen i suppen og kom den i kolde skåle. Læg 1-2 spsk fraiche i hver skål og drys med chili og agurk. Server resten af den iskolde fraiche i en skål ved siden af.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 2930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 25 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Til denne friske sommerdessert vil en helt let og sødlig hvidvin på riesling-druen være perfekt. Den skal have betegnelse "kabinett" og gerne komme fra Mosel i Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jordbær