Suppe med vilde ris og champignoner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Vilde ris er egentlig en græsart der stammer fra Amerika. De pynter smukt på maden med deres sorte farve.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 100 g vilde ris (ca. 2 dl)
  • 1¼ liter grøntsagsbouillon
  • 50 g soltørrede tomater i tynde strimler
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 laurbærblad
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g frosne ekstrafine ærter
  • 225 g champignoner i tynde, skrå skiver
  • 5 forårsløg i tynde ringe

Tilbehør

  • 240 g ristet landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 35 min. Hæld vandet fra risene og damp dem tørre.

Bring imens bouillon tilsat soltørrede tomater, hvidløg, laurbærblad, salt og peber i kog i en stor gryde. Lad blandingen koge ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Tilsæt ærter, champignoner, forårsløg og de kogte vilde ris. Bring suppen i kog og smag til.

Ved serveringen

Kom suppen i en stor varm skål. Server osten i en skål ved siden af - så man kan drysse lidt ost på suppen efterhånden som man spiser den.

Tip

I stedet for forårsløg kan man bruge porrer.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,3 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: