Suppe med vilde ris og champignoner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Vilde ris er egentlig en græsart der stammer fra Amerika. De pynter smukt på maden med deres sorte farve.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 100 g vilde ris (ca. 2 dl)
  • 1¼ liter grøntsagsbouillon
  • 50 g soltørrede tomater i tynde strimler
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 laurbærblad
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g frosne ekstrafine ærter
  • 225 g champignoner i tynde, skrå skiver
  • 5 forårsløg i tynde ringe

Tilbehør

  • 240 g ristet landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 35 min. Hæld vandet fra risene og damp dem tørre.

Bring imens bouillon tilsat soltørrede tomater, hvidløg, laurbærblad, salt og peber i kog i en stor gryde. Lad blandingen koge ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Tilsæt ærter, champignoner, forårsløg og de kogte vilde ris. Bring suppen i kog og smag til.

Ved serveringen

Kom suppen i en stor varm skål. Server osten i en skål ved siden af - så man kan drysse lidt ost på suppen efterhånden som man spiser den.

Tip

I stedet for forårsløg kan man bruge porrer.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,3 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 26 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: