Suppe med vilde ris og champignoner
45 min

Suppe med vilde ris og champignoner

Vilde ris er egentlig en græsart der stammer fra Amerika. De pynter smukt på maden med deres sorte farve.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Suppe med vilde ris og champignoner

Vilde ris er egentlig en græsart der stammer fra Amerika. De pynter smukt på maden med deres sorte farve.

Antal portioner
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 100 g vilde ris (ca. 2 dl)
  • 1¼ liter grøntsagsbouillon
  • 50 g soltørrede tomater i tynde strimler
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 laurbærblad
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g frosne ekstrafine ærter
  • 225 g champignoner i tynde, skrå skiver
  • 5 forårsløg i tynde ringe

Tilbehør

  • 240 g ristet landbrød

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 35 min. Hæld vandet fra risene og damp dem tørre.

Bring imens bouillon tilsat soltørrede tomater, hvidløg, laurbærblad, salt og peber i kog i en stor gryde. Lad blandingen koge ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Tilsæt ærter, champignoner, forårsløg og de kogte vilde ris. Bring suppen i kog og smag til.

Ved serveringen

Kom suppen i en stor varm skål. Server osten i en skål ved siden af - så man kan drysse lidt ost på suppen efterhånden som man spiser den.

Tip

I stedet for forårsløg kan man bruge porrer.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,3 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 26 %
Print