Suppebrød
60+ min

Suppebrød

Små lækre brød til suppen - dejen kan formes på et utal af måder, så find en, der passer godt til dig.
Fryseegnet
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Suppebrød

Små lækre brød til suppen - dejen kan formes på et utal af måder, så find en, der passer godt til dig.

8 brød pr. portion

Antal portioner
  • 75 g smør
  • ¼ liter mælk
  • 250 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 50 g gær
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk groft salt
  • 200 g grahamsmel eller groft speltmel (ca. 3½ dl)
  • 450 g hvedemel (ca. 7½ dl)

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Smelt smørret ved svag varme og lun mælken heri. Tag gryden af varmen, hæld væsken i en skål og tilsæt kvark. Opløs gæren heri og tilsæt honning, salt og grahamsmel. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen og ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Slå dejen ned på et meldrysset bord og rul den ud til ca. 1 cm tykkelse. Udstik i forskellige figurer. Læg figurerne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. ½ time. Pensl med æg og drys med lidt mel. Bag brødene midt i ovnen - til de er gyldne.

Tip

Dejen kan også trilles til boller, formes til flutes, eller trilles til små snegle.

Bagetid

12-15 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 22 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Protein: 14 %
  • Fiber: 43,3 g
Print