Suppebrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

60+ min

Små lækre brød til suppen - dejen kan formes på et utal af måder, så find en, der passer godt til dig.

Ingredienser

8 brød pr. portion

Antal portioner

  • 75 g smør
  • ¼ liter mælk
  • 250 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 50 g gær
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk groft salt
  • 200 g grahamsmel eller groft speltmel (ca. 3½ dl)
  • 450 g hvedemel (ca. 7½ dl)

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret ved svag varme og lun mælken heri. Tag gryden af varmen, hæld væsken i en skål og tilsæt kvark. Opløs gæren heri og tilsæt honning, salt og grahamsmel. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen og ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Slå dejen ned på et meldrysset bord og rul den ud til ca. 1 cm tykkelse. Udstik i forskellige figurer. Læg figurerne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. ½ time. Pensl med æg og drys med lidt mel. Bag brødene midt i ovnen - til de er gyldne.

Tip

Dejen kan også trilles til boller, formes til flutes, eller trilles til små snegle.

Bagetid

12-15 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,3 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 22 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: