Surf and turf - oksebøffer med tigerrejer
60+ min

Surf and turf - oksebøffer med tigerrejer

Klassisk Amerikansk hovedret med steak og skaldyr.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Surf and turf - oksebøffer med tigerrejer

Klassisk Amerikansk hovedret med steak og skaldyr.

Antal portioner

Bagte kiwifrugter

  • 6 skrællede kiwifrugter i halve
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 2 tsk brun farin
  • 25 g smør
  • 4 bøffer af oksefilet (ca. 175 g)
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 12 rå tigerrejer med halevifte
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • ¼ tsk groft salt, fx havsalt
  • 1¼ liter romainesalat revet i grove stykker

Tilbehør:

  • 1 kg ovnstegte kartofler i både

Fremgangsmåde:

Bagte kiwifrugter

Læg kiwifrugterne i en lille bradepande og fordel limeskal og farin på frugterne. Bag dem midt i ovnen.

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Drys bøfferne med salt og peber og steg dem 6-8 min. - vend bøfferne af og til. Tag dem af panden og lad kødet hvile tildækket i ca. 10 min. Lad resten af smørret blive gyldent og steg rejerne ca. 1 min. på hver side. Dryp med limesaft og drys med salt.

Bring whiskysauce og 1 spsk kiwisaft, fra de bagte kiwier, i kog i en gryde. Smag saucen til.

Ved serveringen

Fordel salaten i et fad og læg herpå de bagte kiwifrugter. Anret en reje på hver bøf. Server resten af rejerne til sammen med sauce og kartoffelbåde.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 30 %
  • Alkohol: 1 %
Print

Vin match

Zinfandel Californien, USA

Til denne bøf med både frugt og skaldyr skal der serveres en sødmefuld rødvin uden for meget power. Druen zinfandel kan netop spille denne rolle, og vil passe perfekt til retten Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til oksekød