Sursød græskarchutney

Bedømmelse

(0 vurderinger)

60+ min

Brug den som tilbehør til ost eller en god steg.

Ingredienser

Opskriften gælder for 15 personer

  • 1 vaniljestang
  • 500 g skrællet græskar i små tern
  • 2 uskrællede pærer i små tern, fx conference
  • 10 runde skalotteløg i tynde både
  • 300 g brun farin (ca. 5 dl)
  • 2 dl lagereddike
  • ¼ tsk cayennepeber
  • ½ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljestang, -korn og de øvrige ingredienser i en gryde og bring blandingen i kog. Kog chutneyen ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag låget af gryden og kog derefter chutneyen ved jævn varme og uden låg i ca. ½ time. Mos græskarchutneyen groft med fx en kartoffelstøder og smag til. Hæld græskarchutneyen i skoldede glas og lad den trække i køleskabet i ca. 1 døgn. Smagen bliver endnu bedre, hvis chutneyen får lov at stå 2-3 døgn i køleskabet.

Den sursøde græskarchutney smager godt til fx gul ost - sammen med stegt kylling eller svinekød.

Tips

Græskarchutneyen kan opbevares i køleskabet i ca. 1 måned. Tilsæt evt. atamon, hvis chutneyen skal gemmes i længere tid.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,4 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 97 %
  • Fedt: 1 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Syre i retten kræver syre i vinen. Riesling-druen vil være perfekt, gerne i en version fra Tyskland med betegnelsen spätlese eller auslese Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost