Sursød græskarchutney - Opskrifter - Arla

Sursød græskarchutney

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Brug den som tilbehør til ost eller en god steg.

Ingredienser

Opskriften gælder for 15 personer

  • 1 vaniljestang
  • 500 g skrællet græskar i små tern
  • 2 uskrællede pærer i små tern, fx conference
  • 10 runde skalotteløg i tynde både
  • 300 g brun farin (ca. 5 dl)
  • 2 dl lagereddike
  • ¼ tsk cayennepeber
  • ½ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljestang, -korn og de øvrige ingredienser i en gryde og bring blandingen i kog. Kog chutneyen ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag låget af gryden og kog derefter chutneyen ved jævn varme og uden låg i ca. ½ time. Mos græskarchutneyen groft med fx en kartoffelstøder og smag til. Hæld græskarchutneyen i skoldede glas og lad den trække i køleskabet i ca. 1 døgn. Smagen bliver endnu bedre, hvis chutneyen får lov at stå 2-3 døgn i køleskabet.

Den sursøde græskarchutney smager godt til fx gul ost - sammen med stegt kylling eller svinekød.

Tips

Græskarchutneyen kan opbevares i køleskabet i ca. 1 måned. Tilsæt evt. atamon, hvis chutneyen skal gemmes i længere tid.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,4 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 97 %
  • Fedt: 1 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Syre i retten kræver syre i vinen. Riesling-druen vil være perfekt, gerne i en version fra Tyskland med betegnelsen spätlese eller auslese Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost