Sursød græskarchutney

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Brug den som tilbehør til ost eller en god steg.

Ingredienser

Opskriften gælder for 15 personer

  • 1 vaniljestang
  • 500 g skrællet græskar i små tern
  • 2 uskrællede pærer i små tern, fx conference
  • 10 runde skalotteløg i tynde både
  • 300 g brun farin (ca. 5 dl)
  • 2 dl lagereddike
  • ¼ tsk cayennepeber
  • ½ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljestang, -korn og de øvrige ingredienser i en gryde og bring blandingen i kog. Kog chutneyen ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag låget af gryden og kog derefter chutneyen ved jævn varme og uden låg i ca. ½ time. Mos græskarchutneyen groft med fx en kartoffelstøder og smag til. Hæld græskarchutneyen i skoldede glas og lad den trække i køleskabet i ca. 1 døgn. Smagen bliver endnu bedre, hvis chutneyen får lov at stå 2-3 døgn i køleskabet.

Den sursøde græskarchutney smager godt til fx gul ost - sammen med stegt kylling eller svinekød.

Tips

Græskarchutneyen kan opbevares i køleskabet i ca. 1 måned. Tilsæt evt. atamon, hvis chutneyen skal gemmes i længere tid.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,4 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 97 %
  • Fedt: 1 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Syre i retten kræver syre i vinen. Riesling-druen vil være perfekt, gerne i en version fra Tyskland med betegnelsen spätlese eller auslese Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost