Sursød græskarchutney

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Brug den som tilbehør til ost eller en god steg.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 15 personer

  • 1 vaniljestang
  • 500 g skrællet græskar i små tern
  • 2 uskrællede pærer i små tern, fx conference
  • 10 runde skalotteløg i tynde både
  • 300 g brun farin (ca. 5 dl)
  • 2 dl lagereddike
  • ¼ tsk cayennepeber
  • ½ tsk groft salt

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljestang, -korn og de øvrige ingredienser i en gryde og bring blandingen i kog. Kog chutneyen ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag låget af gryden og kog derefter chutneyen ved jævn varme og uden låg i ca. ½ time. Mos græskarchutneyen groft med fx en kartoffelstøder og smag til. Hæld græskarchutneyen i skoldede glas og lad den trække i køleskabet i ca. 1 døgn. Smagen bliver endnu bedre, hvis chutneyen får lov at stå 2-3 døgn i køleskabet.

Den sursøde græskarchutney smager godt til fx gul ost - sammen med stegt kylling eller svinekød.

Tips

Græskarchutneyen kan opbevares i køleskabet i ca. 1 måned. Tilsæt evt. atamon, hvis chutneyen skal gemmes i længere tid.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,4 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 97 %
  • Fedt: 1 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Syre i retten kræver syre i vinen. Riesling-druen vil være perfekt, gerne i en version fra Tyskland med betegnelsen spätlese eller auslese Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost

Andre gode forslag