Svampesuppe med laks og krydderæble

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

30 min

Laks, frisk æble og knækbrød gør denne suppe til sin helt egen! En skøn kombination der skal prøves!

Ingredienser

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 225 g rensede champignoner i kvarte
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • ½ tsk tørret timian
  • 3½ dl grøntsagsbouillon
  • ½ liter Karolines Køkken® mælkesauce Mælkesauce
  • 1 tsk groft salt
  • 4 laksefileter uden skind
  • friskkværnet peber
  • 2 æbler, fx jonagored
  • 1 dl grofthakkede friske basilikumblade

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 100 g knækbrød, fx sesamknækbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits champignon, hvidløg og timian i ca. 3 min. Kom svampeblanding og bouillon i en blender. Blend det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Kom blandingen tilbage i gryden sammen med mælkesauce og salt. Bring suppen i kog under omrøring. Skær laksefileterne i tern og kom dem i suppen. Kog suppen ved jævn varme, i ca. 3 min. - rør af og til. Tilsæt friskkværnet peber og smag til. Skyl imens æblerne og del dem i kvarte. Skær æblerne i små tern og vend dem sammen med basilikum. Anret suppen i varme skåle og læg lidt krydderæble på. Server straks sammen med knækbrød og resten af æbleternene.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,9 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 41 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: