Svampesuppe med laks og krydderæble
30 min

Svampesuppe med laks og krydderæble

Laks, frisk æble og knækbrød gør denne suppe til sin helt egen! En skøn kombination der skal prøves!
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svampesuppe med laks og krydderæble

Laks, frisk æble og knækbrød gør denne suppe til sin helt egen! En skøn kombination der skal prøves!

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 225 g rensede champignoner i kvarte
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • ½ tsk tørret timian
  • 3½ dl grøntsagsbouillon
  • ½ liter Karolines Køkken® Hvid mælkesauce
  • 1 tsk groft salt
  • 4 laksefileter uden skind
  • friskkværnet peber
  • 2 æbler, fx jonagored
  • 1 dl grofthakkede friske basilikumblade

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 100 g knækbrød, fx sesamknækbrød

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits champignon, hvidløg og timian i ca. 3 min. Kom svampeblanding og bouillon i en blender. Blend det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Kom blandingen tilbage i gryden sammen med mælkesauce og salt. Bring suppen i kog under omrøring. Skær laksefileterne i tern og kom dem i suppen. Kog suppen ved jævn varme, i ca. 3 min. - rør af og til. Tilsæt friskkværnet peber og smag til. Skyl imens æblerne og del dem i kvarte. Skær æblerne i små tern og vend dem sammen med basilikum. Anret suppen i varme skåle og læg lidt krydderæble på. Server straks sammen med knækbrød og resten af æbleternene.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,9 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 41 %
Print