Svampesuppe med rødfisk - Opskrifter - Arla

Svampesuppe med rødfisk

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

En virkelig smuk og lækker suppe til forret - med svampe og fisk. Du kan også servere den som hovedret til 4 personer.

Ingredienser

Antal portioner

Ristoppe

  • 240 g løse ris, parboiled, fx jasminris (ca. 3 dl)
  • 4½ dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 10 g smør
  • 225 g champignoner i skiver
  • 75 g shiitakesvampe i halve
  • 1 liter vand
  • ½ dl thai fiskesauce
  • 1 frisk grøn chilipeber
  • 4 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • tynde strimler af grøn chilipeber

Sådan gør du

Sådan gør du

Ristoppe

Kom risene i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, 12 min. mere. Fordel de varme ris i 8 kopper og vend toppene ud.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg champignonerne i ca. 4 min. Tilsæt shiitakesvampene og steg i yderligere ca. 1 min.

Bring imens vand, fiskesauce, chilipeber, ingefær, hvidløg og salt i kog i en gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Fjern chilien. Skær fiskefileterne i mindre stykker (ca. 2 x 3 cm) og læg dem i bouillonen. Bring suppen i kog. Tag gryden af varmen og lad fisken trække under låg i ca. 2 min. Si suppen og hold fiskestykkerne varme. Kom sukkerærter, svampe, fisk og fløde i suppen og varm den igennem. Smag til og server straks i varme suppetallerkener sammen med ristoppene.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,3 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Viognier Mendoza, Argentina

Til denne krydrede suppe skal serveres en hvidvin med en anelse frugtsødme. Druen viognier vil passe glimrende til, ikke mindst pga ingefæren Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad