Svensk sundhedsbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Lækkert, svensk grovbrød med tørret frugt og tyttebærsyltetøj

Ingredienser

12 skiver pr. brød

Antal portioner

  • 125 g groft rugmel (ca. 2 dl)
  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 85 g havreklid (ca. 1½ dl)
  • 1 dl grofthakkede hasselnøddekerner
  • 1 dl hakkede, tørrede abrikoser
  • 2 tsk natron
  • 1 tsk groft salt
  • 4 dl Arla A38® naturel 1,5% Naturel 1,5%
  • 1 dl tyttebærsyltetøj

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Rør yoghurt og syltetøj i. Kom dejen i en smurt aflang bageform (ca. 1½ liter). Bag brødet nederst i ovnen. Lad brødet køle lidt af i formen - vend det ud og lad det køle helt af på en bagerist. Server brødet nybagt.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51,7 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 15 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: