Svinekam med kryddersmør og kartoffelsalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Svinekam med kryddersmør og kartoffelsalat er en retro ret der stadig smager dejligt.

Ingredienser

Antal portioner

Kryddersmør

  • 100 g blødt smør
  • 1 spsk hakkede friske basilikumblade
  • 3 spsk frisk, hakket kruspersille
  • 1 spsk finthakket salatløg
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk rasp
  • 1 svinekam uden svær (ca. 1 kg)

Kartoffelsalat

Pynt:

  • frisk basilikumblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Kryddersmør

Rør smørret sammen med de øvrige ingredienser.

Læg svinekammen i en lille bradepande eller et ovnfast fad og smør det krydrede smør på overfladen. Steg svinekammen midt i ovnen. Ved brug af stegetermometer skal centrumstemperaturen i kødet vise 60° efter ca. 1 times stegning. Lad derefter svinekammen stå 15 min. i slukket ovn.

Kartoffelsalat

Vend agurk og basilikum ned i fraiche og smag til med salt og peber. Fordel blandingen i bunden af en flad skål. Læg herpå de nye kartofler og halve cherrytomater.

Stegetid

Sæt svinekammen i kold ovn. Indstil på 200° - traditionel ovn og steg i ca. 1 time - og derefter ca. 15 min. i slukket ovn.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 17420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,9 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 60 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, cinsault Sydrhône, Frankrig

Til denne enkle, men lækre ret vil en rødvin med en vis portion af grenache-druen i være dejlig, fx en côtes-du-rhône. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød