Svinekam med kryddersmør og kartoffelsalat
60+ min

Svinekam med kryddersmør og kartoffelsalat

Svinekam med kryddersmør og kartoffelsalat er en retro ret der stadig smager dejligt.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svinekam med kryddersmør og kartoffelsalat

Svinekam med kryddersmør og kartoffelsalat er en retro ret der stadig smager dejligt.

Antal portioner

Kryddersmør

  • 100 g blødt smør
  • 1 spsk hakkede friske basilikumblade
  • 3 spsk frisk, hakket kruspersille
  • 1 spsk finthakket salatløg
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk rasp
  • 1 svinekam uden svær (ca. 1 kg)

Kartoffelsalat

Pynt:

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Kryddersmør

Rør smørret sammen med de øvrige ingredienser.

Læg svinekammen i en lille bradepande eller et ovnfast fad og smør det krydrede smør på overfladen. Steg svinekammen midt i ovnen. Ved brug af stegetermometer skal centrumstemperaturen i kødet vise 60° efter ca. 1 times stegning. Lad derefter svinekammen stå 15 min. i slukket ovn.

Kartoffelsalat

Vend agurk og basilikum ned i fraiche og smag til med salt og peber. Fordel blandingen i bunden af en flad skål. Læg herpå de nye kartofler og halve cherrytomater.

Stegetid

Sæt svinekammen i kold ovn. Indstil på 200° - traditionel ovn og steg i ca. 1 time - og derefter ca. 15 min. i slukket ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,9 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 60 %
Print

Vin match

Grenache, syrah, cinsault Sydrhône, Frankrig

Til denne enkle, men lækre ret vil en rødvin med en vis portion af grenache-druen i være dejlig, fx en côtes-du-rhône. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød