Svinemørbrad i skinke og bulgursalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Sprød smagfuld skinke rullet om en mørbrad giver en skøn kontrast. Bulgur salat med frugtig smag og mange konsistenser passer skønt til det møre kød.

Ingredienser

Antal portioner

Bulgursalat

  • 250 g bulgur (ca. 3½ dl)
  • ½ liter kogende vand
  • 2 modne pærer
  • 75 g grofthakkede tørrede abrikoser
  • 2 spsk finthakket bredbladet persille
  • 5 spsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • 3 spsk olivenolie
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern Klassisk Salatost i tern
  • 100 g små sorte oliven, fx nicoise

Svinemørbrad i skinke

  • 1 afpudset svinemørbrad
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 15 g blødt smør
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 6 skiver lufttørret skinke, fx parmaskinke

Tilbehør

  • 325 g arabiske fladbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bulgursalat

Kom bulguren i en skål og hæld det kogende vand på. Lad bulguren hvile tildækket i ca. 20 min. Hæld den i en sigte og lad bulguren dryppe godt af. Befri pærerne for stilk, kernehus og blomst, og skær dem i små terninger. Vend den varme bulgur med pærer, abrikoser, persille, citronsaft, olivenolie, salt og peber. Vend forsigtigt ost og oliven i salaten og smag til. Lad salaten hvile, mens kødet tilberedes.

Svinemørbrad

Drys mørbraden med salt og peber. Rør smørret med hvidløg og fordel det i et jævnt lag på kødet. Pak mørbraden ind i skinke og læg "stegen" i en lille bradepande - med sammenføjningerne nedad. Steg kødet midt i ovnen.

Ved serveringen

Lun evt. brødet ved eftervarmen i ovnen. Skær kødet i skiver og anret dem på et fad sammen med lidt af bulgursalaten. Server resten af salaten i en skål ved siden af.

Tip

I stedet for svinemørbrad kan man bruge 400 g kyllingefilet.

Stegetid

Stil kødet i en kold ovn - indstil på 175° og steg i ca. 35 min.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 50,7 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 33 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: