Svinemørbrad i skinke og bulgursalat

Bedømmelse

(0 vurderinger)

60+ min

Sprød smagfuld skinke rullet om en mørbrad giver en skøn kontrast. Bulgur salat med frugtig smag og mange konsistenser passer skønt til det møre kød.

Ingredienser

Antal portioner

Bulgursalat

  • 250 g bulgur (ca. 3½ dl)
  • ½ liter kogende vand
  • 2 modne pærer
  • 75 g grofthakkede tørrede abrikoser
  • 2 spsk finthakket bredbladet persille
  • 5 spsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • 3 spsk olivenolie
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern Klassisk Salatost i tern
  • 100 g små sorte oliven, fx nicoise

Svinemørbrad i skinke

  • 1 afpudset svinemørbrad
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 15 g blødt smør
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 6 skiver lufttørret skinke, fx parmaskinke

Tilbehør

  • 325 g arabiske fladbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bulgursalat

Kom bulguren i en skål og hæld det kogende vand på. Lad bulguren hvile tildækket i ca. 20 min. Hæld den i en sigte og lad bulguren dryppe godt af. Befri pærerne for stilk, kernehus og blomst, og skær dem i små terninger. Vend den varme bulgur med pærer, abrikoser, persille, citronsaft, olivenolie, salt og peber. Vend forsigtigt ost og oliven i salaten og smag til. Lad salaten hvile, mens kødet tilberedes.

Svinemørbrad

Drys mørbraden med salt og peber. Rør smørret med hvidløg og fordel det i et jævnt lag på kødet. Pak mørbraden ind i skinke og læg "stegen" i en lille bradepande - med sammenføjningerne nedad. Steg kødet midt i ovnen.

Ved serveringen

Lun evt. brødet ved eftervarmen i ovnen. Skær kødet i skiver og anret dem på et fad sammen med lidt af bulgursalaten. Server resten af salaten i en skål ved siden af.

Tip

I stedet for svinemørbrad kan man bruge 400 g kyllingefilet.

Stegetid

Stil kødet i en kold ovn - indstil på 175° og steg i ca. 35 min.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 50,7 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 33 %

Kilde: