Svinemørbrad i skinke og bulgursalat
60+ min

Svinemørbrad i skinke og bulgursalat

Sprød smagfuld skinke rullet om en mørbrad giver en skøn kontrast. Bulgur salat med frugtig smag og mange konsistenser passer skønt til det møre kød.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svinemørbrad i skinke og bulgursalat

Sprød smagfuld skinke rullet om en mørbrad giver en skøn kontrast. Bulgur salat med frugtig smag og mange konsistenser passer skønt til det møre kød.

Antal portioner

Bulgursalat

  • 250 g bulgur (ca. 3½ dl)
  • ½ liter kogende vand
  • 2 modne pærer
  • 75 g grofthakkede tørrede abrikoser
  • 2 spsk finthakket bredbladet persille
  • 5 spsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • 3 spsk olivenolie
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g Karolines Køkken® klassisk Salatost i tern
  • 100 g små sorte oliven, fx nicoise

Svinemørbrad i skinke

  • 1 afpudset svinemørbrad
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 15 g blødt smør
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 6 skiver lufttørret skinke, fx parmaskinke

Tilbehør

  • 325 g arabiske fladbrød

Fremgangsmåde:

Bulgursalat

Kom bulguren i en skål og hæld det kogende vand på. Lad bulguren hvile tildækket i ca. 20 min. Hæld den i en sigte og lad bulguren dryppe godt af. Befri pærerne for stilk, kernehus og blomst, og skær dem i små terninger. Vend den varme bulgur med pærer, abrikoser, persille, citronsaft, olivenolie, salt og peber. Vend forsigtigt ost og oliven i salaten og smag til. Lad salaten hvile, mens kødet tilberedes.

Svinemørbrad

Drys mørbraden med salt og peber. Rør smørret med hvidløg og fordel det i et jævnt lag på kødet. Pak mørbraden ind i skinke og læg "stegen" i en lille bradepande - med sammenføjningerne nedad. Steg kødet midt i ovnen.

Ved serveringen

Lun evt. brødet ved eftervarmen i ovnen. Skær kødet i skiver og anret dem på et fad sammen med lidt af bulgursalaten. Server resten af salaten i en skål ved siden af.

Tip

I stedet for svinemørbrad kan man bruge 400 g kyllingefilet.

Stegetid

Stil kødet i en kold ovn - indstil på 175° og steg i ca. 35 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 50,7 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 33 %
Print