Svinemørbrad med rød pesto
1 timer

Svinemørbrad med rød pesto

God hjemmelavet pesto med hvid ost giver intens smag til svinemørbraden.
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svinemørbrad med rød pesto

God hjemmelavet pesto med hvid ost giver intens smag til svinemørbraden.

Antal portioner
  • 1 kg bagekartofler
  • 1 tsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt

Rød pesto

  • 1 svinemørbrad (ca. 500 g)
  • 10 g smør
  • 2½ dl grøntsagsbouillon
  • friskkværnet peber
  • 3 dl sky fra mørbraden
  • 1 spsk lys saucejævner

Tilbehør

  • 500 g dampede forårsløg eller porrer

Fremgangsmåde:

Vask kartoflerne grundigt og flæk dem. Dup dem tørre, pensl snitfladerne med olie og drys med salt. Fordel kartoflerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Rød pesto

Overhæld tomaterne med vand og lad dem trække i ca. 15 min. Hæld vandet fra og kom tomaterne i en foodprocessor sammen med ost, chili, vand og rasp. Hak ingredienserne ved hurtigste hastighed i ca. 1½ min. eller til blandingen er findelt.

Rens mørbraden for sener og hinder. Skær først et dybt snit på langs af mørbraden og bred siderne lidt ud. Skær derefter flere lange snit i hver af siderne - uden at skære igennem kødet, så mørbraden bliver et bredt fladt stykke. Fordel pestoen på kødstykket og rul det tæt sammen fra den brede side. Bind bomuldsgarn om mørbraden - med en centimeters mellemrum, så den holdes sammen til en lille steg. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun den fyldte mørbrad på alle sider (ca. 4 min. i alt). Hæld bouillon ved, drys med peber og steg mørbraden ved svag varme og under låg i ca. 10 min. - vend af og til. Tag kødet op og lad det hvile tildækket i ca. 5 min.

Bring skyen i kog. Tag panden af varmen og pisk saucejævner i. Kog saucen ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Bagetid

Stil kartoflerne i en kold ovn - indstil på 225° - traditionel ovn og bag i ca. 45 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,4 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 21 %
Print