Svinemørbrad med rød pesto

Bedømmelse

(19 vurderinger)

1 timer

God hjemmelavet pesto med hvid ost giver intens smag til svinemørbraden.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg bagekartofler
  • 1 tsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt

Rød pesto

  • 1 svinemørbrad (ca. 500 g)
  • 10 g smør
  • 2½ dl grøntsagsbouillon
  • friskkværnet peber
  • 3 dl sky fra mørbraden
  • 1 spsk lys saucejævner

Tilbehør

  • 500 g dampede forårsløg eller porrer

Sådan gør du

Sådan gør du

Vask kartoflerne grundigt og flæk dem. Dup dem tørre, pensl snitfladerne med olie og drys med salt. Fordel kartoflerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Rød pesto

Overhæld tomaterne med vand og lad dem trække i ca. 15 min. Hæld vandet fra og kom tomaterne i en foodprocessor sammen med ost, chili, vand og rasp. Hak ingredienserne ved hurtigste hastighed i ca. 1½ min. eller til blandingen er findelt.

Rens mørbraden for sener og hinder. Skær først et dybt snit på langs af mørbraden og bred siderne lidt ud. Skær derefter flere lange snit i hver af siderne - uden at skære igennem kødet, så mørbraden bliver et bredt fladt stykke. Fordel pestoen på kødstykket og rul det tæt sammen fra den brede side. Bind bomuldsgarn om mørbraden - med en centimeters mellemrum, så den holdes sammen til en lille steg. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun den fyldte mørbrad på alle sider (ca. 4 min. i alt). Hæld bouillon ved, drys med peber og steg mørbraden ved svag varme og under låg i ca. 10 min. - vend af og til. Tag kødet op og lad det hvile tildækket i ca. 5 min.

Bring skyen i kog. Tag panden af varmen og pisk saucejævner i. Kog saucen ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Bagetid

Stil kartoflerne i en kold ovn - indstil på 225° - traditionel ovn og bag i ca. 45 min.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,4 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 21 %

Kilde: