Svinemørbrad svøbt i parmaskinke med rosenkålssalat
45 min

Svinemørbrad svøbt i parmaskinke med rosenkålssalat

Med parmaskinke om svinemørbraden bliver smagsoplevelsen storslået.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svinemørbrad svøbt i parmaskinke med rosenkålssalat

Med parmaskinke om svinemørbraden bliver smagsoplevelsen storslået.

Antal portioner
  • 1 svinemørbrad
  • 1 tsk havsalt, fx Læsø sydesalt
  • friskkværnet peber
  • 50 g parmaskinke

Dressing

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk eddike (fx æble- eller blommeeddike)
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk havsalt, fx Læsø sydesalt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Fjern eventuelle sener og hinder fra kødet. Krydr det med salt og peber og svøb det ind i parmaskinke. Læg mørbraden i et ovnfast fad og steg den midt i ovnen.

Skyl spelten og kog dem i rigeligt letsaltet vand i ca. ½ time. Lad dem afdryppe i en sigte og hæld koldt vand over og lad dem afkøle. Fjern de yderste blade af rosenkålene, snit et kryds i bunden og kog dem i 2-3 min. Kasser kogevandet, hæld koldt vand over og lad rosenkålene afkøle. Halver rosenkålene og vend dem sammen med spelt, valnødder og smuldret ost.

Dressing

Rør olie, eddike og sukker sammen. Hæld dressingen over salaten. Krydr med salt og peber og server til mørbrad skåret i skiver.

Tips

Mørbraden bliver ekstra lækker, når den svøbes i parmaskinke, som - udover smagen - også er med til at holde kødet saftigt. Bed evt. slagteren om at pudse kødet af, så tager det ikke lang tid, før denne middag er på bordet.

Stegetid

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,5 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 29 %
Print