Syltede æg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Syltede æg i rødebedelage giver de flotteste lyserøde æg. Et festligt indslag til påskefrokosten - eller på frokostbordet generelt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 rødbede (ca. 200 g)
  • 8 dl vand
  • 2 dl sukker
  • 1½ dl hvidvinseddike
  • 1 tsk groft salt
  • 8 æg

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Skræl og riv rødbeden.
  2. Kog vand, sukker, eddike, salt og revet rødbede i en gryde ved svag varme i ca. 30 min. Lad lagen køle af.
  3. Kog æggene i ca. 10 min. Overhæld dem med koldt vand og lad dem køle af.
  4. Pil æggene, læg dem i en beholder og hæld den kolde lage over så det dækker. Vend æggene nogle gange det første kvarter for at undgå at de får hvide pletter.
  5. Lad æggene trække i lagen i ca. 2 timer - ikke meget længere, for så får æggene en gummiagtig konsistens.
  6. Hæld lagen fra og opbevar æggene tildækket i køleskabet til servering - dog højst ca. 1 døgn, herefter ændrer farven sig.

Tips

Opnå et marmoreret mønster på æggene ved at knuse æggeskallen - i stedet for at pille den af - inden lagen hældes over.

Skal det gå hurtigere, kan syltelagen fra rødbeder bruges. Efter ½ time i lagen har æggene allerede en sart lyserød farve.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 2610 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 36 %
  • Kulhydrat: 2 %
  • Fedt: 62 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag