Tallerken med ost, spegeskinke ...
60+ min

Tallerken med ost, spegeskinke ...

Denne opskrift på tallerken med ost, spegeskinke, smager dejligt og er hurtig at tilberede. Glæd dig til at sætte tænderne i denne ret der sender tankerne mod Spanien og lækker tapas.
Bedømmelse (39 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tallerken med ost, spegeskinke ...

Denne opskrift på tallerken med ost, spegeskinke, smager dejligt og er hurtig at tilberede. Glæd dig til at sætte tænderne i denne ret der sender tankerne mod Spanien og lækker tapas.

Opskriften gælder for 24 personer

Ovntørrede tomater

  • 24 små tomater
  • 2 tsk rapsolie
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt

Gratinerede peberfrugter

Hertil

Pynt

  • purløg

Tilbehør

  • 600 g flutes

Fremgangsmåde:

Ovntørrede tomater

Halver tomaterne og læg dem, med snitfladen opad, på en plade med bagepapir. Fordel olie, sukker og salt på tomaterne. Tør dem midt i ovnen - de skal stadig være lidt saftige. Lad tomaterne køle af.

Gratinerede peberfrugter

Flæk og rens peberfrugterne. Læg dem på en plade med alufolie, med skindsiden opad. Grill peberfrugterne øverst i ovnen. Tag peberfrugterne ud og dæk dem med et stykke bagepapir - og et viskestykke. Lad peberfrugterne hvile ca. 15 min. og træk skindet af dem. Del peberfrugterne i ca. 3 cm brede strimler. Læg strimlerne på en plade med bagepapir. Hak den revet ost og brødkrumme i en foodprocessor ved hurtigste hastighed i ca. 45 sek. Tilsæt purløg og salt. Læg ca. 1 spsk af osteblandingen på hver peberfrugtstrimmel og gratiner dem øverst i ovnen.

Ved serveringen

Skær osten i 24 stykker og del dem i brud. Læg på hver tallerken lidt salat, Apetina, tørrede tomater, skinke, spegepølse og ca. 1 tsk tapenade. Fordel de varme, gratinerede peberfrugtstrimler på tallerkenerne, pynt med purløg og server straks.

Genveje

Tørrede tomater kan tilberedes dagen før. Peberfrugter kan grilles dagen før.

Tørring af tomater

Ca. 3 timer ved 125°.

Grilning af peberfrugter

Ca. 7 min.

Gratinering af peberfrugter

Ca. 7 min. ved 250°.

Drikkevarer

Hvidvin - gewurztraminer fra Alsace.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 25710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 62,1 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 48 %
Print

Vin match

Grenache, syrah, cinsault Rhône, Frankrig

Her vil en fyldig rødvin med krydderi og god frugt være bedst, fx en côtes-du-rhône. Vil du have hvidvin så vælg en bianco salento fra Puglia i Italien Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges