Tærte med frugtyoghurt

Bedømmelse

(4 vurderinger)

60+ min

Skøn kold dessert for børn i alle aldre.

Ingredienser

Antal portioner

Tærtebund

  • 100 g koldt smør
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 3 spsk flormelis
  • 1 æggeblomme

Frugtyoghurtcreme

Pynt

  • friske frugter der svarer til frugtyoghurten

Sådan gør du

Sådan gør du

Tærtebund

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt flormelis og æggeblomme og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i en tærteform (ca. 22 cm i diameter). Lad den gå godt op ad formens side. Prik tærtebunden med en gaffel og stil den koldt ca. 1 time. Bag tærtebunden midt i ovnen.

Frugtyoghurtcreme

Pisk fløden stiv med sukker og vend den forsigtigt sammen med frugtyoghurt. Smag til.

Ved serveringen

Fordel cremen på den kolde tærtebund.

Tips

Tærtebunde kan købes færdige.

Cremen er beregnet til en tærtebund på ca. 22 cm i diameter.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10381 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,4 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 64 %

Print

Kilde: