Tærte med orange frugter
60+ min

Tærte med orange frugter

Frugttærte til dessert er altid en vinder blandt unge som gamle - prøv den med din yndlingsfrugt.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tærte med orange frugter

Frugttærte til dessert er altid en vinder blandt unge som gamle - prøv den med din yndlingsfrugt.

Antal portioner

Tærtebund

  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 3 spsk flormelis
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 100 g koldt smør
  • 1½ spsk vand
  • 3 appelsiner
  • ½ spsk flormelis
  • 3 halve ferskner fra dåse, skåret i både

Fremgangsmåde:

Tærtebund

Bland mel, flormelis og appelsinskal. Smuldr smørret i melblandingen til den ligner revet ost. Tilsæt vand og ælt dejen let sammen. Tryk den ud i en springform (ca. 22 cm i diameter), lad dejen gå ca. 4 cm op ad formens side. Prik tærtebunden og stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Bag tærtebunden midt i ovnen. Lad den køle af.

Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med. Drys appelsinfileterne med flormelis og lad dem stå tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time. Si saften fra appelsinerne.

Rør kvark med flormelis og vaniljesukker. Pisk fløden til et let skum. Vend forsigtigt kvarken i flødeskummet.

Ved serveringen

Fordel vaniljekvarkcremen i den afkølede tærtebund. Læg appelsinfileter og ferskenbåde i et pænt mønster ovenpå. Server straks tærten.

Tips

I stedet for ferskner fra dåse og appelsiner kan man bruge friske jordbær og ferskner.

Bagetid

Ca. 22 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 55 %
Print