Tærte med varmrøget laks

Tærte med varmrøget laks

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Dejlig fuldkornstærte med varmrøget laks og porre. Server den fx sammen med en grøn salat.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

ca. 6 personer

Antal portioner

Tærtedej

  • 120 g hvedemel
  • 60 g fuldkornshvedemel
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g koldt smør
  • 2 spsk vand

Tærtefyld

  • 150 g varmrøget laks
  • 1 porre i tykke ringe (ca. 125 g)
  • 1 dl finthakket dild

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Tærtedej

  1. Bland hvedel, fuldkornshvedemel og salt.
  2. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  3. Saml dejen let med vand og hæld den løse dej i en tærteform (ca. 22 cm i diameter).
  4. Tryk dejen ud i tærteformen. Tryk den godt op ad kanten.
  5. Forbag bunden midt i ovnen.

Tærtefyld

  1. Fordel laks, porre og dild i den forbagte bund.
  2. Pisk flødeost, æg, mælk, salt og peber sammen og hæld det over fyldet.
  3. Bag tærten midt i ovnen.
  4. Server tærten lun eller kold med fx en grøn salat.

Forbagning

ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9448 kJ / 2258 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,4 g
  • Protein: 15,1 %
  • Kulhydrat: 25,6 %
  • Fedt: 59,3 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag