Tarte tatin med ostecreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Her er en klassisk sød æbletarte tatin utraditionelt serveret med en creme af blåskimmelost.

Ingredienser

Antal portioner

Tarte tatin

  • 1 spsk sukker
  • 1 syrligt æble i meget tynde både, fx granny smith
  • 25 g smør - smeltet
  • 1 tsk sukker
  • ¼ tsk stødt kanel
  • 2 plader optøet, frossen butterdej

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør osten til en glat creme med en håndmixer og rør æblegelé og cremefraiche i. Stil ostecremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Tarte tatin

Fordel sukkeret i 2 alutærteforme (ca. 14 cm i diameter). Grill sukkeret øverst i ovnen - pas på det ikke brænder på. Lad sukkeret køle let af. Læg æblebådene taglagt i tærteformene. Pensl med halvdelen af smørret og drys med sukker og kanel. Rul hver butterdejsplade ud til dobbelt størrelse og skær 2 runde plader ud (ca. 15 cm i diameter). Dæk æblerne med dejen. Skub den forsigtigt ned omkring æblerne. Pensl med resten af smørret og bag tærterne midt i ovnen.

Vend de varme tærter ud på tallerkener - med æblerne opad. Server de lune tærter med ost og ostecreme på toppen.

Grill

Ca. 2 min.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5200 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 61 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: