Tarte tatin med ostecreme
30 min

Tarte tatin med ostecreme

Her er en klassisk sød æbletarte tatin utraditionelt serveret med en creme af blåskimmelost.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tarte tatin med ostecreme

Her er en klassisk sød æbletarte tatin utraditionelt serveret med en creme af blåskimmelost.

Antal portioner

Tarte tatin

  • 1 spsk sukker
  • 1 syrligt æble i meget tynde både, fx granny smith
  • 25 g smør - smeltet
  • 1 tsk sukker
  • ¼ tsk stødt kanel
  • 2 plader optøet, frossen butterdej

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Rør osten til en glat creme med en håndmixer og rør æblegelé og cremefraiche i. Stil ostecremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Tarte tatin

Fordel sukkeret i 2 alutærteforme (ca. 14 cm i diameter). Grill sukkeret øverst i ovnen - pas på det ikke brænder på. Lad sukkeret køle let af. Læg æblebådene taglagt i tærteformene. Pensl med halvdelen af smørret og drys med sukker og kanel. Rul hver butterdejsplade ud til dobbelt størrelse og skær 2 runde plader ud (ca. 15 cm i diameter). Dæk æblerne med dejen. Skub den forsigtigt ned omkring æblerne. Pensl med resten af smørret og bag tærterne midt i ovnen.

Vend de varme tærter ud på tallerkener - med æblerne opad. Server de lune tærter med ost og ostecreme på toppen.

Grill

Ca. 2 min.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5200 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 61 %
Print