Tarte tatin med ostecreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Her er en klassisk sød æbletarte tatin utraditionelt serveret med en creme af blåskimmelost.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

Tarte tatin

  • 1 spsk sukker
  • 1 syrligt æble i meget tynde både, fx granny smith
  • 25 g smør - smeltet
  • 1 tsk sukker
  • ¼ tsk stødt kanel
  • 2 plader optøet, frossen butterdej

Pynt

  • frisk citronmelisseblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør osten til en glat creme med en håndmixer og rør æblegelé og cremefraiche i. Stil ostecremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Tarte tatin

Fordel sukkeret i 2 alutærteforme (ca. 14 cm i diameter). Grill sukkeret øverst i ovnen - pas på det ikke brænder på. Lad sukkeret køle let af. Læg æblebådene taglagt i tærteformene. Pensl med halvdelen af smørret og drys med sukker og kanel. Rul hver butterdejsplade ud til dobbelt størrelse og skær 2 runde plader ud (ca. 15 cm i diameter). Dæk æblerne med dejen. Skub den forsigtigt ned omkring æblerne. Pensl med resten af smørret og bag tærterne midt i ovnen.

Vend de varme tærter ud på tallerkener - med æblerne opad. Server de lune tærter med ost og ostecreme på toppen.

Grill

Ca. 2 min.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5200 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 61 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag