Tarte tatin med ostecreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Her er en klassisk sød æbletarte tatin utraditionelt serveret med en creme af blåskimmelost.

Ingredienser

Antal portioner

Tarte tatin

  • 1 spsk sukker
  • 1 syrligt æble i meget tynde både, fx granny smith
  • 25 g smør - smeltet
  • 1 tsk sukker
  • ¼ tsk stødt kanel
  • 2 plader optøet, frossen butterdej

Pynt

  • frisk citronmelisseblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør osten til en glat creme med en håndmixer og rør æblegelé og cremefraiche i. Stil ostecremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Tarte tatin

Fordel sukkeret i 2 alutærteforme (ca. 14 cm i diameter). Grill sukkeret øverst i ovnen - pas på det ikke brænder på. Lad sukkeret køle let af. Læg æblebådene taglagt i tærteformene. Pensl med halvdelen af smørret og drys med sukker og kanel. Rul hver butterdejsplade ud til dobbelt størrelse og skær 2 runde plader ud (ca. 15 cm i diameter). Dæk æblerne med dejen. Skub den forsigtigt ned omkring æblerne. Pensl med resten af smørret og bag tærterne midt i ovnen.

Vend de varme tærter ud på tallerkener - med æblerne opad. Server de lune tærter med ost og ostecreme på toppen.

Grill

Ca. 2 min.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5200 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 61 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: